Ardahan'ın Posof ilçesi, sonbaharın etkisiyle adeta doğal bir tabloya dönüştü. Posof'un binlerce ağacı, sonbaharın getirdiği renk cümbüşüyle görsel bir şölen sunarken, ağaç yaprakları yeşilden mavisiye, sarısından kırmızısına değişen tonlarıyla büyülüyor.

Posof3

Bu doğal güzellik, amatör fotoğrafçı Doğukan Yılmaz ve arkadaşları tarafından dron ile havadan kaydedildi. Görüntülerde, çam ağaçlarının hâkim olduğu ormanlarla, farklı ağaç türlerinin bir araya gelerek oluşturduğu renk harmonisi, sonbaharın eşsiz güzelliklerini yansıtıyor.

Posof2

Posof'un zirvelerine kadar uzanan bu renk cümbüşü, özellikle bölgenin en yüksek dağlarına çıkan doğa severler ve fotoğraf tutkunları için adeta bir cennet. Çam ağaçlarının daimi yeşil tonları, sonbaharın diğer renkleriyle bir araya gelerek ziyaretçilere kartpostal güzellikte manzaralar sunuyor.

Posof4

Hangi Yollar Trafiğe Kapalı? Ne Zaman Açılacka? (5 Mayıs 2024) Hangi Yollar Trafiğe Kapalı? Ne Zaman Açılacka? (5 Mayıs 2024)

Doğukan Yılmaz, bu muhteşem manzaraları kaydettikten sonra yaptığı açıklamada, "Posof'ta sonbahar, gerçekten başka güzel. Bu renk cümbüşünü görmek için arkadaşlarla buraya geldik. Ağaçların renkleri, dağların zirvelerine dek uzanan güzellikleriyle bu ilçe, doğa tutkunlarını bekliyor." dedi.

Posof, bu sonbahar da doğa severleri, fotoğrafçıları ve gezmeyi seven herkesi kucaklamaya hazır. Bu doğal güzellikleri görmek isteyenler, ilçenin renkli sonbaharını kaçırmamalı.