ÖNLEM ALINMASI GEREKENLER

Bölgede yaşayan vatandaşların ve tatilcilerin yılanların bulunabileceği alanlarda dikkatli olmaları ve yüksek otların arasından geçmek yerine yol ve patikalarda yürümeleri gerekiyor. Ayrıca yere, kayalara ve ağaçlara dokunmadan önce dikkatlice kontrol edilmesi öneriliyor. Acil durumlarda ise en yakın hastaneye başvurulması tavsiye ediliyor.

A101 10 Mayıs Aktüel Ürünleri Kataloğu Listesi A101 10 Mayıs Aktüel Ürünleri Kataloğu Listesi

TEHLİKE DEVAM EDİYOR

Uzmanlar, at nalı kamçı yılanlarının sıcak havalarda daha aktif olduklarını ve özellikle akşam saatlerinde görülme sıklığının arttığını belirtiyor. Bu nedenle, bölgedeki vatandaşlar ve tatilciler özellikle akşam saatlerinde daha dikkatli olmalı ve alınması gereken önlemlere uymalı.

HERKESİN DİKKATİNE: YILANLARLA İLGİLİ YANLIŞ BİLGİLERDEN KAÇININ

Uzmanlar, yılana rastladıklarında panik yapmamaları gerektiğinin altını çiziyor. Yanlış bilgi ve yöntemler yerine uzmanlardan alınacak doğru bilgilerin hayat kurtarabileceğini vurguluyor. At nalı kamçı yılanları gibi tehlikeli türlerle karşılaşmamak için de doğal yaşam alanlarına müdahale edilmemesi, çöplerin doğaya atılmaması ve hayvanların beslenmesinde doğru yöntemlerin kullanılması gerekiyor.