Konuşmasının ardından salondakilerin "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganı atması üzerine Akar, Mehmetçik'in teröristlerinin bütünlerini yıktığını ve yıkmaya devam ettiğini belirterek, "Onun da gelecek zamanı bekleyin" vermeyi verdi. Akar, terörle mücadelede azimli olarak alınacak ve Mehmetçik'in 24 Temmuz 2015'ten itibaren 37 bin 732 teröristi etkisiz hale getirdiğini söyledi.

Türkiye'nin hak, alaka ve menfaatlerini korumak için denizde ve uzayda mücadelesinin hedefleriyle devam eden gezginler Akar, Türkiye'nin artık hafif silahlarını, zırhlı araçlarını, helikopterlerini, İHA/SİHA/TİHA'larını, gemilerini yapar hale gelince, Mehmetçiğin yükünü karşılamaya çalıştı vurguladı. Akar, Türkiye'nin muhafaza sahasında da başarılı olduğunu ve Rusya-Ukrayna savaşının neden olduğu küresel çaptaki gıda krizinin Türkiye'nin sonuçlarının çözüleceğini belirtti.

Akar, terörle mücadele konusunda muhafaza altına alma ve hiçbir şekilde teröristlerle anlaşmalarına devam etmeyeceğini belirtti. Teröristlerle geniş siyasi partilerin işbirliği yaptığına dikkat çeken Akar, bu duruma asil milletin asla devam edeceğini söyledi. Bazı bireylerin gruplarını bir şekilde teröristleri cesaretlendirdiğine dikkat çeken Akar, bu insanların fırsat bulmadıklarını ve bu milletin buna asla karşı çıkmayacağını açıkladı.

Son olarak Akar, Türkiye'nin evine muhtaç olmadan karşılayacağını belirterek, artık ayakta yok yola devam dedi.