Gök gürültülü sağanak nedeniyle kentin bir bölümünde elektrik kesintileri yaşandı. Şimşeklerin sık sık çakması ve gök gürültüsünün yankılanması, insanların adeta korkmasına neden oldu.

ESNAFLAR MÜCADELE ETTİ

Esnaf, taşan suların işyerlerine girmemesi için yoğun çaba sarf etti. Birçok esnafın malzemeleri zarar gördü ve bu nedenle büyük bir maddi kayıp yaşandı. Ancak esnaflar, tüm zorluklara rağmen, suların kontrol altına alınması için mücadele etti.

VATANDAŞLAR KAPALI ALANLARA SIĞINDI

Yağmura dışarıda yakalanan vatandaşlar ise kapalı yerlere sığınmaya çalıştı. Özellikle sağanak yağmurun en yoğun olduğu saatlerde sokaklarda pek insan kalmadı.

TRAFİKTE AKSAMALAR OLUŞTU

Yağmur nedeniyle trafikte de aksamalar oldu. Yolda biriken sular nedeniyle sürücüler, zor anlar yaşadı. İnönü, Cumhuriyet ve NATO Caddelerinde trafik durma noktasına geldi.

Elazığ Emniyetinden Büyük Operasyon: 313 Polisle Şafak Asayiş Uygulaması Elazığ Emniyetinden Büyük Operasyon: 313 Polisle Şafak Asayiş Uygulaması

SAĞANAK YAĞMURUNDA KORUNMA ÖNERİLERİ

Sağanak yağmurda korunmanın en önemli yolu kapalı alanlara sığınmaktır. Ayrıca şiddetli yağmurların olduğu günlerde gereksiz yere dışarı çıkmamak ve araç kullanırken güvenliği öncelikli tutmak da faydalı olacaktır.

ÖZEL İLGİLENDİREN BÖLGEDE YAŞAYANLAR DİKKATLİ OLMALI

Bandırma ilçesinde, sağanak yağmurun en yoğun olduğu bölgelerde yaşayanlar, özellikle sel riski konusunda dikkatli olmalıdır. Yaşanan olayların tekrarını önlemek için bölge halkının tedbirli olması gerekiyor.