Batman'ın Sason ilçesinde mevsimin ilk kar yağışı, bölgenin yüksek kesimlerini beyaz bir örtüyle kapladı. Özellikle 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerindeki köyler, kar yağışının etkisiyle bembeyaz bir manzaraya büründü. Batman şehir merkezinde yoğun yağmur yağışı görülürken, yüksek kesimlerdeki kar yağışı dağları beyaza bürüdü.

Kar Yağışı Bölgeyi Beyaza Bürüdü

Sason ilçesinde ve çevresindeki yüksek rakımlı bölgelerde etkili olan kar yağışı, bölge halkı için kış mevsiminin habercisi oldu. Kar yağışı, özellikle Mereto Dağı ve çevresindeki köylerde etkili olarak günlük yaşamı da etkiledi.

Çoklu İl Operasyonunda Silah Kaçakçılarına Darbe Vuruldu: 8 Gözaltı! Çoklu İl Operasyonunda Silah Kaçakçılarına Darbe Vuruldu: 8 Gözaltı!

Kar yağışıyla birlikte bölgede hava sıcaklıklarında da önemli bir düşüş yaşandı. Bu durum, özellikle yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlar için kış hazırlıklarının hızlandırılması anlamına geliyor. Bölgedeki vatandaşlar, soğuk hava ve kar yağışına karşı önlemlerini artırdı.

Yetkililer, kar yağışı ve hava sıcaklıklarındaki düşüşün ardından çiftçilere zirai don konusunda uyarılarda bulundu. Çiftçilerden, tarım arazileri ve ürünleri için gerekli önlemleri almaları istendi. Ziraat odaları ve ilgili kurumlar, çiftçilere dona karşı alınabilecek tedbirler konusunda rehberlik ediyor.

Batman ve çevresindeki yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlar, kar yağışının getirdiği güzellikleri ve zorlukları aynı anda yaşıyor. Kar yağışı, özellikle çocuklar için büyük bir sevinç kaynağı olurken, yetişkinler ve özellikle çiftçiler için bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. Bölge halkı, kış mevsiminin bu ilk kar yağışıyla birlikte soğuk hava koşullarına ve olası zorluklara karşı hazırlıklarını sürdürüyor.