Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son dakikalara göre CHP'den ihraç edildi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu toplantısı, bugün Özcan'ın savunma yapmasında, partiden kesin çıkarma cezası verilmesi yönünde karar aldı. Özcan oğlu döneminde yaptığı sert açıklamalarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı.

Türkiye ve Moğolistan'dan Kentsel Kalkınmada Tarihi İşbirliği! Türkiye ve Moğolistan'dan Kentsel Kalkınmada Tarihi İşbirliği!

CHP YDK geçen hafta ele geçirildi ve kesin ihraç kararıyla YDK'ye sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın emri dahil 9 görevli makam yatırdı. Yaşadığı sağlık durumunu gösteren Özcan'ın raporlu olduğu için savunma yapmak üzere YDK'ye gelemediği Özcan'ın savunmasını bugün aldı. YDK'nın değerli toplantısında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında ihraç kararı verdi.

Son dakika haberine göre Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu toplantısı bugün gerçekleşti ve Özcan'ın savunma yapmasının ardından partiden kesin çıkarma cezası verilmesi yönünde karar alındı. Özcan son dönemde yaptığı sert açıklamalarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı.

Geçtiğimiz hafta toplanan CHP YDK, kesin ihraç talebiyle YDK'ye sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın dosyasını da içeren 9 dosyayı masaya yatırdı. Ancak Özcan, yaşadığı sağlık sorunu sebebiyle savunma yapmak üzere YDK'ye gelmedi ve bugün savunmasını yaptı. YDK bugünkü toplantısında ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında ihraç kararı verdi.

ÖZCAN BAĞIMSIZ DEVAM EDEBİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

CHP'de değişim için Bolu'dan Ankara'ya 9 günde yaptıkları dikkatleri üzerine yürüten Tanju Özcan CHP Genel Merkezi'nin dış görünümünü koruyabilmesi, partiden atılması halinden bağımsız olarak devam etmesi geçmişti.

GEÇMİŞTE DE İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Özcan daha önce de bir yıl süreyle CHP'den geçici olarak ihraç edilmişti. Özcan, 16 Mayıs 2022'de yapılan bir meclis toplantısı el kaldıran AK Partili Hacer Çınar'a yaptığı hakaret nedeniyle disipline sevk edilmişti.