Düzce'de Gece Yarısı Korkutan Otobüs Yangını: Yolcular Tahliye Edildi, D100 Karayolu Kapandı

Düzce, D100 Karayolu Bolu Dağı mevkiinde gece yarısı bir yolcu otobüsünün alev almasıyla gergin anlar yaşadı. İstanbul-Ankara güzergahında seyir halinde olan 57 FE 678 plakalı yolcu otobüsü, Kaynaşlı ilçesi Bolu Dağı geçişinde motor kısmından yükselen dumanlarla tehlike saçmaya başladı.

Annesine 8 Bıçak Darbesi! İddianamede Yer Alan Kan Donduran İfade! Annesine 8 Bıçak Darbesi! İddianamede Yer Alan Kan Donduran İfade!

Şoförün çabuk fark etmesiyle otobüs acil bir manevrayla yol kenarına çekildi ve yolcular hızla tahliye edildi. Bu sırada çevredeki duyarlı vatandaşlar, yangına müdahale etmek için evlerinden ve iş yerlerinden kovalarla su taşıdı. Ancak yangın kısa sürede büyüyerek otobüsü sarmış ve birkaç şiddetli patlamaya yol açmıştı.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarın ardından olay yerine sevk edilen Kaynaşlı ve Düzce Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alıp söndürdü. Yangının etkisiyle otobüs neredeyse kullanılmaz hale geldi ve geriye sadece hurda yığını kaldı.

Yangın sebebiyle D100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişi bir süre trafiğe kapalı kaldı, bu durum araçlarda uzun konvoyların oluşmasına neden oldu. Olay yerindeki trafik ekipleri, alternatif rotalar üzerinden trafik akışını yönlendirerek durumu normalleştirmeye çalıştı.

Bu olay, özellikle uzun yolculuklarda otobüs güvenliği ve yangına karşı alınması gereken önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. İtfaiye yetkilileri, yangının kesin çıkış sebebinin yapılacak detaylı incelemeler sonucu ortaya çıkacağını bildirdi.

Yolcuların ve çevredeki vatandaşların güvenliği için yetkililer, benzer durumlarla karşılaşıldığında panik yapmamak ve acil durum prosedürlerini takip etmek konusunda uyarılarda bulunuyor.