İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazası, bir aileyi yasa boğarken, altı kişiyi de yaralı olarak hastane yatağına düşürdü. Bursa-Ankara karayolu, kaza sonrası bir süreliğine gözyaşlarına ve siren seslerine sahne oldu.

18.00 sularında, akşam saatlerde İnegöl'ün Şehitler Mahallesi yakınlarında yürekleri ağza getiren bir kaza gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Bursa’dan İnegöl istikametine doğru seyir halinde olan Yunus T. (36) idaresindeki 16 ANU 66 plakalı otomobil, karşı yönden gelen ve yolda U dönüşü yapmaya çalışan Yahya H. (58) yönetimindeki 16 BBB 268 plakalı araçla kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araç da yoldan savruldu.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, çarpışmanın hemen ardından ortaya çıkan kaos içinde çığlıklar ve kırık dökük metal sesleri yankılandı. Vatandaşların hemen haber vermesiyle olay yerine çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazazedeler, araçlardan çıkartılarak hemen İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

TÜPRAŞ'ta İş Kazası: 1 Ölü - Kaza Nasıl Oldu? TÜPRAŞ'ta İş Kazası: 1 Ölü - Kaza Nasıl Oldu?

inegölde kaza sonucu yaralılar hastanede

Yaralılardan Yunus T., Yahya H., Refika H. (55), çocuklar Ahmet Faruk D. (4), Abdullah Eren D. (8) ve Recep T. (48) acil serviste tedavi altına alındı. Ancak yaralılardan Özlem Dutar (35), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Durumu ağır olan diğer yaralıların tedavisi sürerken, Özlem Dutar’ın acı haberi ailesini ve sevenlerini derinden üzdü.

Kazanın ardından jandarma ekipleri geniş çaplı bir inceleme başlattı. Kaza yerindeki izler ve araçların durumu, facianın boyutlarını gözler önüne serdi. Jandarma, görgü tanıklarının ifadesine başvururken, kazayla ilgili soruşturma derinleştirildi. Kaza yerinde yapılan ilk incelemelere göre, U dönüşü yapmaya çalışan aracın, sürücüsünün tehlikeli manevrayı yanlış bir zamanlamayla yapmış olabileceği üzerinde duruluyor.