Bursa merkezli suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 33 şüpheli yakalandı. Suç örgütü üyelerinden T.A. ile senetle para verdiği kişi arasında geçen bir telefon konuşması teknik takibe takıldı.

Bursa merkezli 4 ilde tefecilik, yağma ve silah ticareti olaylarına karıştıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 33 zanlı gözaltına alındı. Operasyon, Yenişehir ilçesinde tefeciler tarafından mağdur edildiğini söyleyen 60 kişinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gerçekleştirildi.

Bursa'da Tefecilik Çetesine Büyük Darbe

Sabah saatlerinde 500 polisin katılımıyla Bursa, Bilecik, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel Harekat polislerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 43 ayrı adrese baskın yapıldı ve 33 şüpheli gözaltına alındı.Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda çek, senet, tapu, yaklaşık 5 milyon lira değerinde ziynet eşyası ile nakit para, 12 tabanca ve 3 ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Bursa'da Tefecilik Çetesine Büyük Darbee

Otomobil Su Kanalına Çarptı, Kurbanlık Etler Tarlaya Saçıldı Otomobil Su Kanalına Çarptı, Kurbanlık Etler Tarlaya Saçıldı

Gözaltına alınan T.A.'nın, senet karşılığı para verdiği mağdur ile arasında geçen bir telefon konuşmasında, T.A.'nın, mağdura bağırarak para istemesi ve karşısındaki kişinin "Neden bağırıyorsun, neden celalleniyorsun?" demesi üzerine, "Tefeciyim oğlum ben, domates biber satmıyoruz" şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

Ayrıca şüphelilerden Y.K.'nin (25) Yenişehir'deki bir gece kulübünde konsomatris olarak çalıştığı, parasını tefecilere vererek işlettiği ve kar payı aldığı belirlendi. İstanbul'a silah ticareti için giden ve bağlantılı oldukları belirlenen 5 kişinin de 15 Nisan'da yakalandığı ve tutuklandığı bildirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 33 şüpheli adliyeye sevk edildi. Operasyonun, bölgedeki suç örgütlerine yönelik etkili bir adım olduğu ve soruşturmanın detaylı bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Editör: Genel Haber