İsveç'in başkenti Stockholm'de, Türkiye'nin Büyükelçiliği önünde gerçekleşen ve Rasmus Paludan isimli politikacının Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemi, dünya genelinde büyük bir kınamaya yol açtı. Bu olay, sadece İsveç'te değil, tüm dünyada büyük bir tepkiye sebep oldu.

Birecik Belediye Baskani Neden İstifa Etti? Birecik Belediye Baskani Neden İstifa Etti?

Türkiye'de de bu eylem geniş bir yankı buldu. CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, İsveç'teki bu olaya sessiz kalmadı. Erzurum'un merkezinde bulunan tarihi Lala Paşa Camii önünde bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte vatandaşlara Kur'an-ı Kerim ve kandil simidi dağıtarak, İslam dininin kutsal kitabına yönelik bu tür saldırılara tepkisini gösterdi.

"Kutsallarımıza Yapılan Saldırıları Kabullenemeyiz" CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Lala Paşa Camii önünde yaptığı açıklamada, "İslam aleminin kalbine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kur'an-ı Kerim sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın ortak değeridir. Böylesine tahrik edici ve saygısızca bir eylemi lanetliyoruz." şeklinde konuştu.

Dülger, ayrıca tüm dünya liderlerini ve sivil toplum kuruluşlarını, bu tür saldırılara karşı birlik olmaya ve ortak bir tepki göstermeye davet etti. Etkinlik, camii çevresinde toplanan vatandaşların Kur'an tilaveti ve dua ile son buldu.