CHP'nin 14 Mayıs'ta yapılacak Parti Meclisi seçimleri öncesi, milletvekili adaylarıyla ilgili görüşmeler hızla sürüyor. Seçim takvimine göre, bugün saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesi gereken listeler için son dakika çalışmaları yapılıyor.

Gece saatlerinde hareketli bir sürecin yaşandığı CHP'de, bu sabah saat 07.00 itibarıyla çalışmalar başladı. Bazı illerde ise adayların kesinleştiği bildiriliyor.

Erzincan'da CHP'nin aday gösterdiği isimde sürpriz bir gelişme yaşandı. Şişli Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde CHP üyesi olan, daha sonra Türkiye Değişim Partisi'ni kuran Mustafa Sarıgül, Erzincan'dan milletvekili adayı olarak belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Sarıgül, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına destek vereceklerini açıklamıştı. Ancak bazı kesimler, Sarıgül'ün aday olmasıyla oyların bölüneceği endişesini dile getiriyor.

Sarıgül, özellikle Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin adaylığına yönelik eleştirilerini de sürdürüyor. İnce'nin adaylık sürecinde kendisine verilen destek için Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Sarıgül, "Muharrem Bey üzülmesin, herkesi sorumluluğunun bilincine davet ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.