CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 10 MÜJDE, ÇİFTÇİLERE SIFIR FAİZLİ HAYVANCILIK KREDİSİ VERİLECEK

105 BİN YENİ KONUT YAPIMI BAŞLATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesini yeniden ayağa kaldıracaklarına dair açıklamalarda da bulundu. Şu ana kadar 105 binin üzerinde konutun yapım sürecini başlattıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu evlerin yarıya yakınını temel atarak inşaatlarına başladıklarını söyledi. Ayrıca, şehirlerin altyapısını yenileyerek küçük sanayi siteleri kuracaklarını ve istihdamı da gözeteceklerini dile getirdi.

RİSKLİ BİNALARA KARŞI KENTSEL DÖNÜŞÜM KAMPANYASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yeni bir kentsel dönüşüm kampanyasının müjdesini de verdi. Riskli binalarda yaşayan İstanbullulara yönelik olarak başlatılan kampanyada, devletin yarısını karşıladığı dönüşüm bedeli için uygun şartlı borçlanma imkanı sağlanacak. Bu çalışmayla İstanbul'da riskli bina bırakmamayı hedeflediklerini belirtti.

10 KÖY EVİNİN ANAHTARI TESLİM EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni'nde 11 vilayeti Cumhur İttifakı olarak dolaştıklarını söyledi. İlk temelleri atışlarının 60. Gününde inşaatı tamamlanan 10 köy evinin anahtarlarını teslim ettiklerini açıkladı.

ÇİFTÇİLERE YENİ MÜJDELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün çiftçilere 10 yeni müjde verdiklerini belirtti. İlk olarak ahırı, köy konağı, camisi ve peyzajıyla akıllı köy evleri örneklerini milletin takdirine sunduklarını söyledi. İkinci olarak afet alanlarında hayatını sürdürecek çiftçilere Ziraat Bankası vasıtasıyla sıfır faizli hayvancılık kredileri vereceklerini açıkladı. Ayrıca, sözleşmeli üretim modeliyle aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığını destekleyerek her haneye en az 1 asgari ücret garantisi vereceklerini, tarımsal üretimde basınçlı sulama altyapısını güçlendireceklerini ve jeotermal organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere sebze ve meyve yetiştirme amaçlı sera yatırımlarındaki desteği artıracaklarını da dile getirdi.