Demirtaş, yaptığı açıklamada Erdoğan'ın Kürtlere ve HDP'ye neden bu kadar düşmanca davrandığını sorguladı. Oy kazanmak için nefret dolu bir imaj yaratma çabası olup olmadığını merak etti. Demirtaş, Erdoğan'ın kendisinin bir terörist ve katil olduğuna gerçekten inanıp inanmadığını da sorguladı. Erdoğan'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sorumlu Suudi prens gibi gerçek katillerle hiçbir sorunu olmadığını ve hatta onunla el sıkışmaya gittiğini belirtti.

Demirtaş daha sonra 2014'te İmralı'ya yaptığı ziyaretten kişisel bir anekdot paylaştı. Demirtaş, ziyaretleri sırasında cezaevi müdürünün kendilerine yasadışı Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın yıllardır tutulduğu küçük bir hücreyi gösterdikten sonra kendilerine Öcalan'ın bulunduğu yeni, ferah daireyi gösterdiğini söyledi. e taşındı.

Sonuç olarak Demirtaş, Erdoğan'ın kendisine ve Kürtlere yönelik düşmanlığının, iktidarını kaybetme korkusundan ve bölgede barışı sağlayamamasından kaynaklandığını ima etti. Kamuoyunun merakla beklediği açıklama ulusal ve uluslararası medyada geniş yer buldu.