Demirtaş'ın Muharrem İnce'ye oy verme açıklaması


Cezaevindeki Demirtaş'ın seçimlere müdahalesi Demirtaş, yaklaşık 6,5 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunmaktadır. Ancak cezaevindeki koşullara rağmen, seçim kampanyalarına destek olmaya çalıştığı ve seçim sonuçlarını etkilemeye çalıştığı belirtilmiştir.


Seçimlerin kazananının ekonomi ve demokrasi ekseninde yürüyeceği Demirtaş, seçimlerin kazananının ekonomi ve demokrasi ekseninde yürüyeceğini ve ezilenlerin kazanacağını düşündüğünü ifade etmiştir. Ayrıca, Erdoğan'ın diktatörlük hedeflediğini ve adalet beklenemeyeceğini söylemiştir, ancak umutlu olduğunu belirtmiştir.


TİP'in ayrı liste ile seçime girmesi

Demirtaş, TİP'in ayrı liste ile seçime girmesinin yanlış bir karar olduğunu düşündüğünü ifade etmiştir. Bu kararın ittifakın parlamentoda temsiline nasıl yansıyacağı ve Yeşil Sol Parti seçmeninde nasıl karşılık bulacağı konusunda endişeleri olduğu belirtilmiştir.


Erdoğan'ın Kürtlere yönelik söylemleri ve Kürt sorununa çözüm önerileri

Erdoğan'ın son katıldığı televizyon programında yaptığı, Diyarbakır'daki 51 yavrumuzun ölümüne neden olan Selo değil mi? Şimdi bu 51 yavrumuz, bunlar Kürt kardeşlerimiz, evlatlarımız değil miydi? Zaten Selo'nun kendisi aslında Kürt değil, Zaza'dır” şeklindeki söylemini eleştiren Demirtaş, halkla arasındaki bağı kırmaya çalıştığını ifade etmiştir. Ayrıca, Kürt sorununa TBMM içinde açıkça ve hukuk çerçevesinde bir çözüm bulunabileceğine inandığını belirtmiştir.