Demirtaş, yazısında trol ordusunun, seçim günü ve oy sayımı sırasında manipülasyon yapmak için hazırlandığını belirtti. Bu manipülasyonların, sandıklar açılmadan oy oranı vererek "Erdoğan kazandı" algısını oluşturmak ve muhalefeti kışkırtmak şeklinde gerçekleşeceğini ifade etti.

Tutuklu siyasetçi, trol ordusunun yanı sıra, ayarlanmış hakimler, emniyet personelleri, satın alınmış gazeteciler, Anadolu Ajansı ve binlerce trol hesabın da hazır beklediğini söyledi. Demirtaş, tüm bu manipülasyonların gerçeği yansıtmadığını, 2019 yerel seçimlerinde Anadolu Ajansı'nın ilk sonuçlara göre İstanbul, Ankara, Adana, Mersin gibi şehirleri AKP adaylarının açık ara kazandığını ancak gerçek sonuçların böyle olmadığını hatırlattı.

Demirtaş, trol ordusuna karşı halk gücünün olduğunu söyledi ve sandık müşahidi olmak için herkesi hazırlanmaya çağırdı. Sosyal medya kullanıcılarına ise, sosyal medyayı doğru bilgi için ve manipülasyonların önüne geçmek için kullanmaları çağrısında bulundu.

Yazısında Demirtaş, trol ordusunun komutanı olarak çakma Goebbels Fahrettin'i işaret etti ve ona bir tavsiyede bulundu:

"Bu kadar hızlı gitme derim Fahrettin. Bir an dönüp bakacaksın ki arkanda ordu falan kalmamış, hepsi firar etmiş. Herkes kaçar, kurtulur, olan sana olur."

Demirtaş'ın Gazete Pencere'de yayınlanan yazısının başlığı ise "Trol ordusu komutanı Fahrettin ne yapmak istiyor?" oldu.