Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu'nda, Tepe bölgesinde PKK'lı teröristlerle meydana gelen çatışmada, 26 yaşındaki İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek şehit oldu. Şehidin Buldanlı olması, bölgenin yasa boğulmasına neden oldu.

Naşın Memlekete Ulaşması Şehidin naaşı, askeri uçak ile Denizli'nin Çardak Havalimanı'na getirildi. Ardından, uzun bir araç konvoyu eşliğinde memleketi Buldan'a ulaştırıldı. Konvoyda en dikkat çeken detay, Kemal Özek'in çocukluk arkadaşı Atakan Dumbal'ın, şehidin fotoğrafını gururla taşımasıydı.

Baba Ocağına Son Veda

Helallik alınması için baba ocağına getirilen şehit Kemal Özek'in naaşına son kez sarılan aile bireyleri, duygusal anlar yaşadı. Baba Ayhan, anne Ayşe ve Hakkari'de görevli olan ağabeyi Uzman Çavuş Ali Özek, gözyaşlarına engel olamadı.

Bitlis Son Dakika Kaza Görüntüleri: 1 Ölü 2 Yaralı! Bitlis Son Dakika Kaza Görüntüleri: 1 Ölü 2 Yaralı!

Askeri Törenle Uğurlandı

Alanyazı Meydanı'nda düzenlenen askeri törenle, Kemal Özek için son görevlerini yerine getiren vatandaşlar, duygusal anlara tanık oldu. Şehidin naaşı, cenaze namazının ardından Buldan'ın Beyler Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi, şehidin ismini aldığı büyük amcası Kemal Özek'in yanında olması için özel bir kabir hazırlattı.

Protokol ve Vatandaşların Katılımı

Şehit İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek için düzenlenen cenaze törenine, Denizli'nin önde gelen isimleri de katıldı. Vali Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve diğer protokol üyeleri de törende hazır bulundu. Şehidin yakınları ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen bu tören, Denizli'nin birlik ve beraberlik mesajı verdiği önemli bir an oldu.