Sabahın erken saatlerinde Kahramanmaraş'taki onikişubat ilçesinde Zeki Karakız Ortaokulu bahçesinde kurulan konteynerlerin önünde sıra bekleyen bazı seçmenler, saat 08.00 itibarıyla oy kullanmaya başladı. 753 bin 287 seçmenin olduğu Kahramanmaraş’ta, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 2 bin 405 sandıkta oy kullanıldı.

Birecik Belediye Baskani Neden İstifa Etti? Birecik Belediye Baskani Neden İstifa Etti?

GAZİANTEP'TE OKULLARDA VE SEÇİM KONTEYNERLERİNDE OY KULLANILDI

Gaziantep'te kent merkezinde vatandaşlar, tercihlerini okullarda kullanırken, İslahiye ve Nurdağı ilçeleri gibi depremden yoğun şekilde etkilenen bölgelerde seçim konteynerleri kuruldu. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, konteynerlerde oy kullanma işlemini gerçekleştirdiler.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ MALATYA VE ADIYAMAN'DA YAŞANDI

Malatya ve Adıyaman'da ise deprem zararı görmemiş okulların yanı sıra hasarlı okulların bulunduğu mahalleler ve konteyner kentlerine kurulan seçim konteynerleriyle demokrasi şöleni yaşandı. Vatandaşlar, oy hakkını kullanmak için sandık başına akın etti.

KİLİS'TE YOĞUNLUK OLUŞTU

Bölgedeki seçim konteynerlerinin olduğu alanlarda vatandaşların oy tercihi için yoğunluğa neden olduğu gözlendi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Kilis ve Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşlar sandık başına giderek oy kullandılar. Bu zorlu süreçte, vatandaşların sağduyusu ve demokratik haklarına sahip çıkışı takdirle karşılandı.