Sınava giden öğrenciler, geri ödeme talepleri için Kaymakamlıklara başvuru yaptılar ancak sadece ulaşım masrafları karşılandı. Bu durumda, otel veya pansiyon ücretlerini ödeyen öğrencilerin geri ödeme talepleri reddedildi. Kaymakamlıkların da öğrencileri doğru şekilde bilgilendirmediği ortaya çıktı.

ÖABT Nedir,  Kimler Girebilir? ÖABT Nasıl Çalışır 2024 ÖABT Nedir, Kimler Girebilir? ÖABT Nasıl Çalışır 2024

ÖĞRENCİLERİN MASRAFLARI KARŞILANMALI

35 bin öğrencinin mağdur olduğu bu durumda, ÖSYM'nin verdiği taahhütlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Ulaşım ve konaklama masraflarının tamamı karşılanmalı ve öğrencilerin mağduriyetleri giderilmeli.

MAĞDURİYETLER İKİ KAT ARTTI

Depremzede öğrencilerin zaten zorlu bir süreçten geçtikleri düşünülürse, bu durum onları daha da mağdur etti. Öğrencilerin sadece ulaşım masraflarının karşılanması, aileleri ve kendilerini maddi açıdan zor durumda bıraktı. Verilen sözlerin yerine getirilmemesi, öğrencilerin maruz kaldığı ikinci bir mağduriyet oldu.

KYK YURTLARI BİLGİLENDİRİLMEDİ

ÖSYM, öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarının KYK yurtlarında karşılanabileceğini belirtti. Ancak sınava giden öğrencilerin Kaymakamlıklar tarafından bu yönde bilgilendirilmediği ortaya çıktı. Bu nedenle, öğrenciler otel veya pansiyonlarda kalma zorunda kaldılar ve mağduriyetleri arttı.

ÖSYM TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRMELİ

ÖSYM'nin verdiği taahhütler doğrultusunda hareket etmesi gerekiyor. Öğrencilerin mağduriyetleri giderilmeli ve tüm masrafları karşılanmalı. Aksi takdirde, bu durumun yarattığı ekonomik sıkıntılar öğrencileri ve ailelerini daha da olumsuz etkileyecektir.

ÖĞRENCİLER HAKLARINI ALMALI

35 bin öğrenci mağdur edildi ve verilen taahhütler yerine getirilmedi. Bu nedenle, öğrencilerin haklarını savunmaları gerekiyor. Gerekli başvurular yapılarak tüm masrafların karşılanması sağlanmalı.

MAĞDUR ÖĞRENCİLERE DESTEK OLMALIYIZ

Mağdur edilen 35 bin öğrencinin yanında olmalıyız ve haklarının korunmasına yardımcı olmalıyız. ÖSYM'nin verdiği taahhütlerin yerine getirilmesi için çaba harcanmalı ve öğrencilerin mağduriyetleri giderilmeli.