Lüleburgaz'da yaşanan esrarengiz bir olay, ünlü işadamı Engin ve eşi Dilan Polat çiftini karıştırdı. Kara para aklama suçundan tutuklu bulunan çiftin, kozmetik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerine ait kremlerinin Lüleburgaz'daki bal ormanına döküldüğü iddia edildi. Skandal, 5 Kasım'da çiftin kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanmasının ardından patlak verdi.

a101 Kraulquappen Kolluk Kaç TL? a101 Kraulquappen Kolluk Kaç TL?

Gösterişli hayatları ve lüksleriyle tanınan Dilan ve Engin Polat çifti, tutuklanmalarının ardından bir skandalın daha içine sürüklendi. 17 Kasım'da Lüleburgaz Eskitaşlı Köyü'ndeki bal ormanlarına kimliği belirsiz kişilerce atık döküldü. Arıcılıkla geçimini sağlayan köy halkı, durumu yetkililere bildirdi. 

Ormana Dökülen Kremler Zehirleyebilir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi ve Denetiminden Sorumlu Şube Müdürlüğü, söz konusu kimyasal atığın kaynağını belirlemek üzere soruşturma başlattı. İddialara göre, Polat çiftine ait olduğu iddia edilen kremler, ormana kimyasal atık olarak bırakıldı. Ormana dökülen fazla miktardaki krem kimyasal zehirlenmeye sebep olabilir mi sorusunu akıllara getirdi.

Sosyal medyada, atığın döküldüğü tarihle Polat çiftinin tutuklandığı tarihin birbirine yakın olması dikkat çekti. Bazı kullanıcılar, bu durumu şüpheli bulup konuyu gündeme taşıdı. Ormana dökülen atığın, Dilan-Engin Polat çiftine ait kremler olduğu öne sürüldü.

Çevre ekipleri, olayın ardından atığın kaynağını belirlemek ve sorumluları tespit etmek amacıyla çalışma başlattı. Kimyasal atık, doğal yaşam alanlarına ciddi zarar verebileceği için bu olay büyük bir çevre skandalına dönüşebilir.

Yaşanan gelişmeler, Dilan Polat'ın kara para aklama suçundaki tutukluluğunu daha da karmaşık bir hale getirirken, çevre skandalıyla ilgili soruşturmanın sonuçları merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi