Diz ağrısında bitkisel ve doğal çözümler arıyorsanız hemen bazı öneriler sunalım. Diz ağrısına ne iyi gelir sorusuna yanıt olarak, bir travma durumuna bağlı olarak diz ağrısı ortaya çıktıysa soğuk terapisi ile çözüm bulunabilir. Bu süreçte birkaç kez bölgeye soğuk uygulanırsa ağrı şikayetleri kısa süre içinde hafiflemeye başlar.

DİZ AĞRISININ NEDENLERİ NELERDİR?

Diz ağrısının nedenleri çok çeşitli olabilir. Bunlar arasında yaralanmalar, enfeksiyonlar, aşınma veya kireçlenme gibi durumlar sayılabilir. Diz ekleminin yaralanması genellikle akut diz ağrısına neden olur ve spor yaparken, düşerken veya çarpmak gibi travmatik olaylar sonucunda ortaya çıkabilir. Diz eklemindeki kıkırdak, bağ, menisküs veya sinirlerin zedelenmesi veya yırtılması dizde ağrı, şişlik, kızarıklık, ısı artışı veya hareket kısıtlılığı gibi belirtilere yol açabilir. Diz ekleminin enfeksiyonu ise daha nadir görülen bir durumdur ve dizde iltihaplanmaya neden olur. Bu durumda da dizde ağrı, şişlik, kızarıklık, ısı artışı veya ateş gibi belirtiler görülebilir. Diz ekleminin aşınması veya kireçlenmesi ise kronik diz ağrısının en sık nedenidir ve yaşın ilerlemesi, aşırı kilo, genetik faktörler, sigara içimi veya stres gibi faktörlerle ilişkilidir. Diz eklemini oluşturan kemiklerin üzerindeki kıkırdak tabakasının zamanla incelmesi ve kaybolması sonucunda kemikler birbirine sürtünür ve ağrı oluşur. Bu durumda dizde ağrı, sertlik, hareket kısıtlılığı veya ses gelmesi gibi belirtiler görülebilir.

DİZ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Diz ağrısına iyi gelebilecek bazı bitkisel ve doğal çözümler şunlardır:

- Soğuk terapi: Bir travma durumuna bağlı olarak diz ağrısı ortaya çıktıysa soğuk terapisi ile çözüm bulunabilir. Bu süreçte birkaç kez bölgeye soğuk uygulanırsa ağrı şikayetleri kısa süre içinde hafiflemeye başlar. Soğuk terapi için buz torbası, soğuk su dolu bir şişe veya dondurulmuş bezelye gibi malzemeler kullanılabilir. Soğuk uygulama 15-20 dakika sürmeli ve cilde direkt temas etmemelidir.
- Bamya tohumu: Diz ağrısında kemik, kas ve eklemleri güçlendirmek çok önemlidir. Bunun için de dizlerde ortaya gelen sıvı kayıplarına bağlı ağrılarda bamya tohumu önerilmektedir.

Alkarısı Gerçek mi? 2024 Alkarısı Gerçek mi? 2024

Bamya tohumunu çay olarak düzenli kullanan kişilerde ağrı şikayetleri azalır. Ancak bamya tohumuna belirli kullanımdan sonra ara vererek devam edilmelidir.