Doların yanı sıra, euro da döviz kuru fiyatları arasında yer alıyor. Aynı tarih itibarıyla euro/TL oranında yüzde 0,1 azalış gözlenirken, 1 doların fiyatı ise 27,9000 seviyelerinden işlem görüyor.

Bunları Yapmadan Hisse Senedi Almayın Bunları Yapmadan Hisse Senedi Almayın

Döviz Kurlarında Hareketlilik Devam Ediyor! Euro da Dikkat Çeken Değişim Yaşıyor! 17 Ekim'de Euro/TL Oranında %0,1 Azalış, Dolar Fiyatı İse 27,9000 Seviyelerinde! Detaylar Burada...

Doların Güncel Durumu

Doların güncel durumu incelendiğinde, günün başlangıcında yükselişle başladığı ve 27,9000 seviyelerinde işlem gördüğü görülüyor. Aynı dakikalarda euro/TL ise yüzde 0,1 azalışla 29,3970 seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistlerin Yorumları

Dolar fiyatlarına ilişkin analistlerin yorumlarına göre, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bölgelere yayılmadan durdurulması için atılan diplomatik adımların olumlu sonuçlanabileceği beklentisi güçleniyor. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyareti ve bölge liderleriyle yapacağı görüşmeler de döviz piyasalarının yakından takip ettiği gelişmeler arasında yer alıyor.

Piyasaların Genel Durumu

Tahvil piyasalarındaki risk algısının azaldığı bir dönemde ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,75'e yükselirken, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların da varlık fiyatlarını etkileyebileceği belirtiliyor.

Ekonomik Verilere Odaklanma

Bugünün ekonomik takvimine göre, yurt içinde konut fiyat endeksi verileri açıklanacakken yurt dışında Almanya ve Avro Bölgesi'nde Zew beklenti endeksleri ile ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı gibi önemli verilerin izleneceği belirtiliyor. Teknik açıdan dolar endeksinde 107 seviyesinin direnç, 105 seviyesinin ise destek konumunda olduğu ifade ediliyor.