Düzce'nin Gölyaka ilçesinde toplanan mantarlar, iki aile için kabusun başlangıcı oldu. Yendikten kısa bir süre sonra baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma şikayetleri ile panik içinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvuran aileler, hızla hastaneye kaldırıldı.

Yemekten Sonra Fenalaşmalar Başladı

Gölyaka'da yaşayan iki ailenin doğadan topladıkları mantarları yemek için pişirdikleri ve yedikten kısa bir süre sonra rahatsızlandıkları belirtildi. Şiddetli baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle korku dolu anlar yaşayan aileler, durumlarını fark ederek acil yardım talebinde bulundu.

Olay Yerine Acil Sağlık Ekipleri Sevk Edildi

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbar üzerine olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri, Y.Ö. (35), T.A. (26), M.Ö. (35), Y.Ö. (7), G.Ö. (13), N.Ö. (14), E.A. (27) ve R.A. (30) isimli şahısların mantardan zehirlendiklerini tespit etti.

İstanbul'da Suya Zam Geldi! İstanbul'da Suya Zam Geldi!

Durumu Ağır Olan Bir Kişi Yoğun Bakımda

Zehirlenen 8 kişi hızla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Özellikle bir kişinin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü bilgisine ulaşıldı.

Yetkililerden Uyarı ve Soruşturma Başlatıldı

Olayın ardından ilçe halkına doğadan mantar toplama ve tüketme konusunda büyük bir uyarı geldi. Doğadan toplanan mantarların tüketilmeden önce uzmana gösterilmesi gerektiği vurgulandı. Olayla ilgili olarak ise geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Yetkililer, incelemenin sonucuna göre gereken adımların atılacağını belirtti.