Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi program ve ziyaret için memleketi olan Rize'ye geldi. İlk olarak AK Parti Rize İl Başkanlığı'na bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Tekin, ardından Rize Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından, Kala Mahallesi’nde bulunan Kale Camii'nde cuma namazını kıldı. Namazın ardından Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'i makamında ziyaret eden Bakan, kendi eğitim hayatının da bir parçası olan Rize İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlerle bir araya geldi.

Deprem Bölgelerinde Eğitim-Öğretim Planlaması Üzerine

Bakan Tekin, Türkiye genelinde deprem bölgelerinde eğitim-öğretim yılına sorunsuz bir başlangıç yapma hedeflerini vurgulayarak, bakanlık olarak tüm illeri dolaşıp ihtiyaçları yerinde tespit ettiklerini belirtti. Özellikle 11 deprem bölgesindeki ilde eğitim-öğretim ihtiyaçlarını tespit ederek, 11 Eylül tarihi itibariyle bu illerde eğitim-öğretim döneminin sorunsuz şekilde başlaması için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Bakan Tekin'den Rize Değerlendirmesi

Rize'ye özel bir yeri olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, Rize'de eğitim-öğretime hazırlık noktasında herhangi bir sorun yaşanmadığını belirtti. Rize'nin kendi memleketi olduğunu ve burada geçirdiği eğitim hayatı sebebiyle duygusal bağlarının yoğun olduğunu belirterek, Rize'deki eğitim-öğretim ihtiyaçlarının tespit edildiğini ve gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Özel ve Bahçeli Arasında Hangi Konular Ele Alınacak? İşte Detaylar! Özel ve Bahçeli Arasında Hangi Konular Ele Alınacak? İşte Detaylar!

Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Dair Vurgular

Bakan Tekin, yeni öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başlamak istediklerini belirtti. Bu süreçte, Rize Valiliği, belediye ve milletvekilleri gibi yerel aktörlerden yoğun destek aldıklarını vurgulayarak, eğitim-öğretim sürecinin toplumun tüm kesimleriyle ortaklaşa çözülmesi gerektiğini belirtti. Bakan, ideal bir eğitim-öğretim süreci için gerekli adımların atılmasını umut ettiklerini dile getirdi.