Prof. Dr. Naci Görür, "Malatya çevresinde enerji büyük ölçüde boşaldı" diyerek DAF üzerinde büyük depremler beklenmeyeceğini söyledi. Ancak, sadece Malatya'nın Kuzey ve Kuzey Batı'daki Malatya Fayı yöresinde dikkatli olmak gerektiğini belirten Görür, son depremlerin oraya da stres transfer etmiş olabileceği uyarısında bulundu.

DEPREM DİRENÇLİ HALE GETİRİLMELİ

Prof. Dr. Naci Görür, yerel yetkililerin gerekeni yaptığını düşündüğünü belirterek, halktan "deprem olacak mı?" gibi soruların gelmesini istemediğini ifade etti. Bunun yerine, Malatya'yı deprem dirençli hale getirmek için ısrarcı olunması gerektiğini söyledi ve yöneticilerden, siyasilerden bu konuda talep edilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Sivas Hızlı Tren Nereden Kalkıyor? Konumu Nerede? 2024 İstanbul Sivas Hızlı Tren Nereden Kalkıyor? Konumu Nerede? 2024

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'daki son depremlerle ilgili olarak yaptığı uyarıyla dikkatleri bir kez daha deprem güvenliği konusuna çekti. Malatya'nın sık sık deprem yaşayan bir bölge olduğunu ancak büyük ölçüde enerji boşaldığı için DAF üzerinde büyük depremler beklenmeyeceğini belirten Görür, sadece Malatya'nın Kuzey ve Kuzey Batı'daki Malatya Fayı yöresinde dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Halktan, "deprem olacak mı?" gibi soruların gelmesini istemeyen Görür, Malatya'yı deprem dirençli hale getirme konusunda ısrarcı olunması gerektiğini vurguladı.