Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu PKK terör örgütü tarafından desteklenmekle suçlayarak, "Kandil'den Bay Kemal'e destek verecekler! Oradan emir veriyorlar. Kürt kardeşlerimi böyle kandırabileceklerini sanıyorlar." HDP için de "Tek parti faşizmini temsil eden CHP'nin kurduğu masada uşak oldular" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Deprem Konutları Temel Atma ve 1432 Konut ve 17 Dükkan Anahtar Teslim Töreni'nde bu açıklamaları yaptı. Bölgenin en büyük siyasi partisini hedef alan konuşmasında hem HDP'yi hem de Millet İttifakını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi parti adı altında çalışma görevi verilenlerin sadece emperyalistlerin yardakçısı olduklarını iddia etti. Türk değerlerine ve ülke insanına düşmanlık yapanların Diyarbakır'a hizmet için çaba sarf etmesinin beklenemeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 51 gencin katledilmesi, Yasin Boru'nun katledilmesi gibi Diyarbakır halkına karşı yapılan zulümlere değindi.

HDP'yi Diyarbakırlı gençleri kaçırıp Kandil'e göndermekle ve burada taciz edilmekle suçladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, beyaz Toros arabalarının sokaklarda gezindiği, eli kanlı suçluların dağlarda kol gezdiği Türkiye'nin fotoğrafına yer olmadığını söyledi. Türkiye'nin özgür ve müreffeh olması gerektiğini, teröristlere veya destekçilerine yer olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin geçmişi, dini, dili, kılık ve kıyafeti ne olursa olsun her vatandaşına adil ve eşit davranılan bir devlet olmasını hedeflediğini söyledi. Türkiye'nin vatandaşlarının güvenliğinin, hak ve özgürlüklerinin tamamen korunduğu bir yer olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Erdoğan, milletin Türkiye için daha iyi bir gelecek yaratmak için birlikte çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması, terör ve bölünmeden arınmış, daha müreffeh ve istikrarlı bir Türkiye inşa etme kararlılığını gösterdi. Türk halkını yanında durmaya ve ülkesi için daha parlak bir gelecek için çalışmaya çağırdı.