USD34,25
EURO37,01
GBP44,56
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.015,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan İsrail Mesajı: “Bölgemiz Savaş Riskiyle Karşı Karşıya Kalacak”

Erdoğan’dan İsrail Mesajı: “Bölgemiz Savaş Riskiyle Karşı Karşıya Kalacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’teki ‘Srebrenitsa Soykırımının 29. Yıl Dönümü Anma Töreni’ne video mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında İsrail’in saldırıları ve Gazze’deki durum hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazze’deki Barbarlık ve Uluslararası Hukuk

Erdoğan, İsrail’in 279 gündür süren saldırılarının 38 binden fazla kişinin ölümüne yol açtığını belirterek tepkisini dile getirdi. Gazze’deki barbarlığın sorumlularının uluslararası hukuk önünde hesap vereceğini vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Gazze’deki barbarlığın sorumluları da aynı Srebrenitsa’da olduğu gibi uluslararası hukuk önünde er ya da geç hesap verecek. Türkiye olarak adaletin tecellisi ve katliamın faillerinin hesap vermesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Filistin Halkının Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa’da yaşanan vahşetin bir benzerinin bugün Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşandığını belirtti. 16 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 40 bin masum insanın katledildiğini söyleyen Erdoğan, uluslararası toplumun bu duruma kayıtsız kaldığını ifade etti. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

29 yıl önce Srebrenitsa’da yaşanan vahşetin bir benzerine bugün Gazze’de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında Filistin halkı maruz kalıyor. 16 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 40 bin masum insanın katledilmesini, uluslararası kurum ve kuruluşlar tıpkı 29 sene evvel olduğu gibi sadece seyrediyor. Tüm dünya olarak insanlık ve samimiyet imtihanından geçiyoruz.

Erdoğan, NATO zirvesi kapsamında ABD’de yaptığı açıklamalarda ise dış politikaya ilişkin önemli mesajlar verdi. Müttefiklerden terörle mücadelede benzer bir yaklaşım benimsemelerini beklediğini belirten Erdoğan, İsrail’in tehditlerine ve çatışmayı yayma girişimlerine de değindi. Erdoğan, bu konudaki endişelerini şu sözlerle dile getirdi:

İsrail’in tehditleri ve çatışmayı yayma girişimleri sona ermeli. Aksi takdirde bölgemiz daha derin çatışmalar ve hatta savaş riskiyle karşı karşıya kalacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki duruma da değinerek, Suriye topraklarının terörden arındırılmış ve Suriyeliler tarafından yönetilen müreffeh bir devlet olmasının temel arzu olduğunu ifade etti:

Bölgemizde bir terör devleti kurabileceklerini düşünenler için bu büyük bir hayaldir ve asla gerçekleşmeyecektir. Suriye topraklarının terörden tamamen arındırılmış ve Suriyeliler tarafından yönetilen müreffeh bir devlet olması temel arzumuzdur.

Şanghay İşbirliği Örgütü ve BRICS

Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü’nün NATO’ya alternatif olmadığını ve BRICS’i de başka herhangi bir yapıya alternatif olarak görmediklerini belirtti. Bu konudaki görüşlerini şu sözlerle özetledi:

“Şanghay İşbirliği Örgütü’nün de NATO’ya alternatif olduğunu düşünmüyoruz. Benzer şekilde BRICS’i de başka herhangi bir yapıya alternatif olarak görmüyoruz.

NATO ve Rusya Arasında Çatışma İhtimali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışma ihtimalinin endişe verici olduğunu belirterek, bu sonuca yol açabilecek her türlü adımdan kaçınılması gerektiğini vurguladı:

NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışma ihtimali kuşkusuz endişe vericidir. Bu sonuca yol açabilecek her türlü adımdan bilinçli olarak kaçınılmalıdır.

Erdoğan’dan İsrail Mesajı: “Bölgemiz Savaş Riskiyle Karşı Karşıya Kalacak”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!