Türkiye, terörle mücadele konusunda bütün imkanlarını seferber ediyor ve yapılan operasyonlarla terör örgütlerinin hareket alanı daraltılıyor. Aynı zamanda 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere hazırlıklar da aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda, bazı siyasi isimlerin ve partilerin provokatif açıklamaları da gündeme geliyor.

Bu bağlamda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 14 Mayıs'taki seçimlerle ilgili uyarılarına karşı yanıt verdi. Altun, Demirtaş'ın kendisini tehdit ettiğini belirterek,

"Böylesi tehditlerle bizi sindirmeye, korkutmaya çalışıyor. Buradan sözcülüğünü yaptığı kanlı terör örgütüne sesleniyorum. Sizden korkmuyorum."

dedi.

Altun, ayrıca yaptığı paylaşımda, Yasin Börü ve onlarca masumun katili, terör destekçisi ve 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi olduğu iddia edilen Demirtaş'ın kendisini tehdit ettiğini ve arkasındaki terör örgütüne bizi hedef gösterdiğini belirtti. Kendisine hukuksuzca "özgürlük" vadedenlerin kazanamayacağını vurgulayan Altun, teröre karşı mücadelelerine devam edeceklerini ve bölücü örgütün ve destekçilerinin yıllardır vatandaşlara çektirdikleri acıları, yaptıkları manipülasyonları ve kirli ilişkileri dünya kamuoyuna anlatarak mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.