Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in son saldırıları sonucunda 2 bin 55 çocuk ve 1119 kadın olmak üzere toplamda 5 bin 87 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca, 15 bin 273 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı. Bu saldırılara karşılık olarak Gazze'den düzenlenen saldırılarda ise 308 asker ve toplamda 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı bilgisi verildi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürerken, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde baskınlar düzenlendiği ve evlerin teftiş edildiği öğrenildi.

Gazze'deki Hastaneler Alarmda: Jeneratörler Duracak

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşre el-Kudra'nın açıklamalarına göre, Gazze'deki hastanelerde jeneratörlerin 40 saat içinde duracağına dair ciddi endişeler bulunuyor. Eşref el-Kudra, kentteki sağlık sisteminin çok kötü bir durumda olduğunu ve yardımların yavaş bir şekilde ulaştığını belirtti. Bölgedeki sağlık kaynakları, Endonezya hastanesinde elektriğin kesildiğini ve hastaların ölüm riski altında olduğunu belirtti. Ayrıca, Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, Gazze'ye yakıtın ulaşmaması halinde büyük bir felaket yaşanabileceğini dile getirdi.

Pragmatic Play Sahibi ve Kurucusu Kimdir? Pragmatic Play Sahibi ve Kurucusu Kimdir?

İsrail Güçlerinin Baskınları: Nablus ve Cenin Beldeleri Öne Çıkıyor

İsrail ordusunun, Kudüs'ün kuzeydoğusunda, Nablus ve Cenin gibi kentlerde yaptığı baskınlarda evleri boşaltarak teftişlerde bulunduğu bilgisi geldi. Özellikle Nablus kentinin kuzeybatısında bulunan Burka beldesinde büyük bir askeri grupla gerçekleştirilen baskında yoğun silah atışlarıyla giriş yapıldığı ve evlerde aramaların gerçekleştirildiği belirtildi. Aynı şekilde, Cenin kentinin güneyinde bulunan Yabed beldesine de büyük bir askeri güçle baskın düzenlendiği ve Filistinlilerin İsrail güçlerinin girişini engellemeye çalıştığı ifade edildi.