Hakkari'ye 90 kilometre mesafedeki Aksu köyüne bağlı Çiçekli mezrasında meydana gelen bu olay, İlkbahar mevsiminin başında Batman'dan Hakkari'ye gelen Abdullah Erden adlı göçerin koyun sürüsüne saldırıldığında ortaya çıktı.

Kurt Pusuya Yattı! 300 Koyun Telef Oldu!

Sabah saatlerinde yaşanan bu saldırı, köpeklerin durumu fark etmesiyle başladı. Köpeklerle kurtlar arasında şiddetli bir mücadele yaşandı. Bu karmaşa sırasında, koyun sürüsü büyük bir korkuyla tepelik alandan aşağı atlamaya başladı ve bu sırada birbirini ezdi. Olay sonucunda 300 koyun telef olurken yüzlercesi de yaralandı.Kurt Pusuya Yattı! 300 Koyun Telef Oldu!

Büyük Zarar ve Acı Sonuçlar:

Batmanlı göçer Abdullah Erden, bu trajediyi şu sözlerle anlattı: "Hayvanlarımızı otlatmak için Hakkari'nin yaylalarına getiriyoruz. Bende sürümü her yıl olduğu gibi ilkbaharda Aksu köyü yaylalarına getirdim. Yaklaşık 4 aydır bu yayladayım. Sabah saatlerinde kurtlar sürüye pusu kurmuştu. Sürü köpeklerimde fark edince sürüye yakın boğuşma yaşandı.Kurt Pusuya Yattı! 300 Koyun Telef Oldu! Korkuya kapılan sürü tepeden hızla aşağı koştu. Bizler de kurtların peşine düştük. Koyun sürüsünün tepeden inerken birbirini ezdiğini fark ettik. Sürümden 300'ü altta kalarak telef oldu. Birçok hayvanım da sakatlandı. İlk defa bu denli büyük bir zararımız oldu. Kurtlar ile sürekli karşılaşmışızdır. Böylesini görmedik. Yayla sezonu kapandı gider ayak bu olayı yaşadık. Hepsi de süt hayvanıydı. Zararım 2 milyon TL'nin üzerinde. Yetkililerden zararımın karşılanmasını istiyorum."

Mimarlar Odası: “100. Yıl Anıtı durdurulmalı” Mimarlar Odası: “100. Yıl Anıtı durdurulmalı”

Bu trajik olay, hem hayvan sahiplerinin hem de köylülerin büyük bir üzüntü yaşamasına neden oldu. Kurt saldırılarına karşı önlemler alınması ve çiftçilere destek sağlanması gerektiği konusunda yetkililerin girişimde bulunması bekleniyor.