Hollanda'nın Rotterdam kentinde bulunan Erasmus Tıp Merkezi, korkunç bir silahlı saldırıya sahne oldu. Saldırı, güvenlik güçlerini alarma geçirirken, hastane personeli ve ziyaretçiler arasında büyük panik yaşandı. Polis tarafından yapılan ilk açıklamada, saldırının bilançosu netleşti: İki kişi hayatını kaybetti, bir çocuk ise ağır yaralı.

Olay yerine kısa sürede intikal eden güvenlik güçleri, saldırganı gözaltına aldı. 32 yaşındaki saldırganın, saldırı sırasında çelik yelek giydiği ve Erasmus Tıp Merkezi’nde öğrenci olduğu öğrenildi. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında 39 yaşındaki bir kadın ve 46 yaşındaki bir erkek öğretmen bulunuyor. Ağır yaralanan 14 yaşındaki çocuğun ise tedavisi devam ediyor.

Hastane çevresinde yaşanan bu dehşet verici olayın ardından, saldırganın kimliği ve saldırının motivasyonu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Olay yerinde derhal başlatılan soruşturma kapsamında, saldırganın bu eylemi gerçekleştirmeden önce hastane yakınlarında başka bir evde düzenlediği silahlı saldırı ile bu olayın bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

Ağrı'da Şok Operasyon: Zanlıların Midesinden 3.7 Kg Uyuşturucu Çıktı! Ağrı'da Şok Operasyon: Zanlıların Midesinden 3.7 Kg Uyuşturucu Çıktı!

Ayrıca, saldırıların düzenlendiği iki ayrı noktada yangınlar çıktığı bilgisi de paylaşıldı. Yangınların, saldırganın olası kaçış planının bir parçası olup olmadığı veya saldırganın izini kaybettirmek amacıyla mı çıkarıldığı konusunda henüz net bir bilgiye ulaşılamadı.

Hollanda’da yaşanan bu trajik olay, ulusal ve uluslararası alanda geniş yankı buldu. Güvenlik güçleri, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, yetkililer vatandaşları sakin olmaya ve spekülasyonlardan kaçınmaya çağırdı. Erasmus Tıp Merkezi ve Hollanda hükümeti, olayla ilgili daha fazla bilgiye ulaşıldıkça kamuoyunu bilgilendireceklerini açıkladı. Bu arada, saldırının ardından hastane genelinde güvenlik önlemleri artırıldı.