Van'ın Özalp ilçesinde meydana gelen ve yürekleri ağza getiren trafik kazası, bölgede büyük bir üzüntüye sebep oldu. Öğretmenleri taşıyan servis minibüsü ile bir kamyonetin çarpışması sonucu yaşanan bu talihsiz olayda, 8’i öğretmen olmak üzere toplamda 12 kişi hafif yaralarla kurtuldu.

Olay, Mehmetalan Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 65 AAG 281 plakalı kapalı kasa kamyonet ile Aşağı Tulgalı İlkokulunda görev yapan öğretmenleri taşıyan 65 AAF 497 plakalı minibüs, henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı. Kazada araç içerisinde bulunan 8 öğretmen ve 4 sivil vatandaş hafif şekilde yaralandı.

Yaralılar, olay yerine hızla sevk edilen ambulanslarla bölgedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri, yapılan ilk müdahalelerin ardından yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve hayati bir tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Büyük Operasyon: 17 PKK/YPG'li Terörist Yakalandı! Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Büyük Operasyon: 17 PKK/YPG'li Terörist Yakalandı!

İl Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras da, kazayı duyar duymaz hastaneye gelerek yaralı öğretmenleri ziyaret etti ve sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Aras, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimiz şu an için iyi durumdalar. Gerekli tüm kontroller yapıldı ve herhangi bir hayati tehlike söz konusu değil." dedi.

Bu talihsiz kaza, ilçede büyük bir üzüntü yaratırken, kaza ile ilgili olarak başlatılan soruşturma ise devam ediyor. Yetkililer, kaza nedeninin belirlenmesi ve sorumluların ortaya çıkarılması için çalışmalara hız verdi. Özalp halkı ise, yaşanan bu tür kazaların önüne geçilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor ve daha fazla denetim talep ediyor.