Ayrıca, hayat pahalılığının milletin belini büktüğünü söyledi. İmamoğlu, Türk Lirası'nın dövize karşı zayıflaması ve enflasyonun canavar haline gelmesi gibi sorunların ortaya çıktığına işaret ederek, Türkiye'nin en liyakatli ekibine ülkeyi emanet etme vaktinin geldiğini ifade etti.

'MİLLET BUNA İNANMAZ'

Ekrem İmamoğlu, gençlere seslenerek, mülakat sistemiyle sınavlardan yüksek not alan gençlerin haklarının gasp edildiğini ifade etti. Torpilli kişilere fırsat tanındığını ve bu kişilerin hak etmedikleri yerlere geldiğini söyledi. İmamoğlu, bu duruma vicdanı olanların izin veremeyeceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu, 21 yıldır mülakat sisteminin uygulandığını ve bunun sonucunda haksızlıkların yaşandığını dile getirerek, eşit bir rekabet ortamı için Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi gerektiğini söyledi.

'ÖZGÜR BİR ÜLKE İNŞA EDECEĞİZ'

Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı olarak kazanacaklarını ve hukuksuzluğa adaletsizliğe uğramış herkes için mücadele edeceklerini söyledi. Bu seçimin bir partiye oy vermekten ziyade medeniyet seçimi yapmak olduğunu belirten İmamoğlu, birlikte Türkiye'nin geleceği için güzel bir rüya yaratılacağına dair söz verdi. Kardeşçe üretip kardeşçe bölüşüleceğini vurgulayan İmamoğlu, özgür bir ülke inşa edeceklerini ve çalışan bir devlet tesis edeceklerini ifade etti.

SONUÇ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kastamonu mitinginde vatandaşları medeniyet seçimi yapma konusunda cesaretlendirdi. Türkiye'nin liyakatsiz ellere teslim edilmesinin yarattığı sorunlara dikkat çekerek, ülkenin geleceği için Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi gerektiğini söyledi. İmamoğlu, Millet İttifakı olarak kazanacaklarını ve birlikte özgür, adil ve hakkaniyetli bir Türkiye inşa edeceklerine dair söz verdi.