İKTİDARIN YAPABİLECEKLERİ BİTTİ

Ekonomik krizle başa çıkmak zorunda olduklarını ifade eden İmamoğlu, iktidarın bugünkü kadrosuna bakarak adaletsizliklerden ve hukuksuzluğun yarattığı sorunlardan şikayet etti. İmamoğlu, "Her döneme bir isim koydular. Çıraklık dediler, kalfalık ve ustalık dediler, 2018'de de şahlanış dönemi dediler. En bereketli dönem çıraklık dönemi oldu. Devlet çıraklık yapmaz. Bu iktidarın bu ülke için yapıp yapabilecekleri bitti. Daha iyisini yapma şansı bitti, her şey daha kötüye gider. İktidarın yarar kadrosu yok. Milletine yüzünü dönmüyor, milletinin evlatları umurunda değil" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel Neden Görüştü? CHP Lideri Açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel Neden Görüştü? CHP Lideri Açıkladı

HERKESE ADALET

Ekrem İmamoğlu, "Adaletin Ekrem'i Selahattin'i olmaz. Herkese adalet, bunu bilin. Bizi ayakta tutan tek şey adalettir, adalet. Devletin dini adalettir. Allah herkesin yuvasını adaletle donatsın" ifadelerini kullandı. Siyasetin silahı olamayacağına dikkat çeken İmamoğlu, yargısız infaz ve 'Ben bilirim' anlayışının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

YÖNETİCİLİK KAVRAMI DEĞİŞECEK

İmamoğlu, gençlerin güvencesinin önemine de dikkat çekerek, yöneticilik kavramının değişeceğini söyledi. Devletin vatandaşına şefkatini göstermesi gerektiğine işaret eden İmamoğlu, "Bir işi yaparken gücünü gösterir. Ama vatandaşına şefkatini gösterir, güler yüzünü gösterir. Somurtan kim varsa yollayın evine" dedi.

DEPREMZEDELERE ŞİFA DİLEDİ

Ekrem İmamoğlu, depremzedelere de geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Kalanlara, sizlere şifa diliyorum. Büyük bir sorun yumağı içinde olsak da umudunuzu kaybetmeyin. Size söz, milletçe ayağa kalkacağız" dedi. İmamoğlu, deprem bölgesinin bütün yaralarını saracaklarını ve insanları yalnız bırakmayacaklarını vurguladı.