Widget'lar favori uygulamalarınıza ve önemli bilgilere kolay erişim sağlar; böylece ihtiyacınız olanı bulmak için birden fazla ekrana dokunup kaydırmanıza gerek kalmaz. Haberler, hava durumu tahminleri, takvim, borsa güncellemeleri, pil seviyeleri ve daha fazlasının ön planda olduğu Widget'ları Iphone veya Ipad'inizde nasıl oluşturacağınıza dair bir fikriniz yoksa yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Widget Ekleme ve Düzenleme

Takvim, hava durumu, haberler ve diğer uygulamalar için ayrı ayrı widget'lar içeren widget ekranını görene kadar iPhone veya iPad'inizde sağa doğru kaydırın. Ekranı aşağı kaydırın ve Düzenle düğmesine dokunun. Mevcut widget'larınıza bakın ve görmek istemedikleriniz için - işaretine dokunun. Silme işlemini onaylayın ve işiniz bittiğinde Bitti'ye dokunun.

Daha fazla widget eklemek için Düzenle düğmesine tekrar dokunun ve ardından ekranın üst kısmındaki + düğmesine dokunun . Brçok widget farklı düzen ve boyut seçenekleri sunar. Böyle bir widget için, istediğiniz düzeni bulana kadar mevcut düzen seçenekleri arasında hızlıca kaydırın ve ardından Widget Ekle'ye dokunun .

Widget'ları ekledikten sonra Widget'lar ekranında bunların konumlarını değiştirebilirsiniz. Düzenleme penceresinden, her bir widget'ı, hepsi tercih ettiğiniz sıraya gelinceye kadar yeni bir konuma sürükleyip bırakın. Bitirdiğinizde Bitti'ye dokunun .

Valorant A Critical Error Has Occurred And The Process Must Be Terminated Çözümü (2024) Valorant A Critical Error Has Occurred And The Process Must Be Terminated Çözümü (2024)

Düzenle'ye dokunup ekranın altına doğru kaydırıp ardından Özelleştir'i seçerseniz telefonunuzdaki diğer uygulamalar da widget'lara dönüştürülebilir . Daha sonra herhangi bir widget'ı widget ekranının alt kısmına eklemek için yanındaki + düğmesine dokunabilirsiniz . Yeni eklenen widget'lar Widget Ekle ekranının üst kısmında listelenir. Bu listede istemediğiniz herhangi bir şeyi kaldırmak için - işaretine dokunun .

Bir menüyü açmak için widget'lardan birine basarak widget'larınızda daha fazla ince ayar yapabilirsiniz. Silmek için Widget'ı Kaldır'a dokunun veya sırayı yeniden düzenlemek için Ana Ekranı Düzenle'yi seçin. Bazı durumlarda Widget'ı Düzenle seçeneği, widget tarafından sunulan bilgileri değiştirmenize olanak tanır.

Editör: Şahsüver ÇITIR