Bakan Tekin Duyurdu: Yeni Öğretmen Kanunu Nedir? Öğretmenlikte Neler Değişiyor Bakan Tekin Duyurdu: Yeni Öğretmen Kanunu Nedir? Öğretmenlikte Neler Değişiyor

Ayrıca tarımda çalışanların borçlarını yeniden yapılandırarak girdileri ucuzlatacaklarını vurguladı. Köylerde gençlerin üretim yapmasını teşvik etmek için devlet olarak SGK veya BAĞKUR primlerini ödeyeceklerini belirterek, ev kadınlarına, dar gelirli ailelere ve 18-26 yaş grubundaki gençlere 2 bin 500 lira maaş bağlanacağını müjdeledi.

HER ŞEY ENFLASYONA UYGUN HALE GETİRİLECEK

Akşener, TÜİK'in uydurduğu rakamları geriye doğru hesaplayacaklarını ve devlet maaşlarının gerçek enflasyona uygun hale getirileceğini açıkladı. Kurban Bayramı'nda emeklilere 15 bin lira verileceğini ifade ederek, Çanakkale'nin turizm potansiyelini artırarak ülkenin en çok turist alan doğa turizmi şehri haline getireceklerini dile getirdi.

Akşener, konuşmasında gençlere seslenerek, 18-26 yaş arası gençlere 2 bin 500 lira maaş bağlanacağını söyledi. Bu müjdeyi verirken aynı zamanda devlet memuru maaşı, işçi maaşı, asgari ücret ve emekli, dul, yetim maaşlarının da gerçek enflasyona uygun hale getirileceğini belirtti.

SÜPÜRGEYLE SÜPÜRECEĞİZ

Miting alanındaki vatandaşlara hitap eden Akşener, kendilerine yönelik yapılan hakaretlerle ilgili olarak, "O mutfakta karılar değil, arılar çalışıyor, biz çalışıyoruz biz" ifadesini kullandı. Süpürgeyi eline alarak "Onları süpürgeyle hayırlısıyla süpüreceğiz" diyerek sert bir ton kullanarak seçmenleri etkilemeye çalıştı.

İYİ Parti liderinin konuşması sırasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, milletvekilleri, İYİ Parti ve CHP'li milletvekili adayları da bulunuyordu. Akşener, konuşmasına AK Parti seçmenlerine seslenerek başladı ve bu seçimin son seçim olduğunu vurguladı. Seçimden sonra Türkiye'nin güçlendirilmiş ve parlamenter sisteme geçme sözü veren 13'üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçileceğini ve İYİ Parti olarak Millet İttifakı olarak seçimi alacaklarını belirtti.