Kamu kurumlarına yapılacak olan 65.221 memur, personel ve polis memuru alımıyla ilgili detaylar netleşiyor. Bu büyük istihdam hamlesi, çeşitli kamu kurumlarının ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilecek. İşte alımların detayları ve süreçlerinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi:

Sağlık Bakanlığı - 35.000 Memur ve İşçi Alımı

Sağlık Bakanlığı'nın 35.000 kişilik büyük alımı için önemli adımlar atılıyor. Geçtiğimiz hafta itibarıyla ÖSYM'ye kılavuz gönderilmiş ve bu hafta içinde KPSS 2024/5 tercih kılavuzu yayımlanacak. Ayrıca, farklı branşlarda 8.000 sağlık işçisinin alım süreci de İŞKUR tarafından başlatılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü - 12.000 Polis Memuru Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü, 12.000 polis memuru alımı için harekete geçiyor. Lisans ve önlisans mezunu adaylar için 9.500 polis memuru kadrosu ihdas edildi. 31. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) başvuruları devam ediyor. Bununla birlikte, lise mezunu adaylar için Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrenci alımı için de başvurular alınmaktadır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 660 Kamp Lideri Alımı Yapacak! Başvuru Detayları Gençlik ve Spor Bakanlığı, 660 Kamp Lideri Alımı Yapacak! Başvuru Detayları

Türk Hava Yolları - 8.000 Kabin Memuru ve Pilot Alımı

Türk Hava Yolları, 2024 yılı için büyük bir istihdam planı hazırlıyor. 7.400 kabin memuru alımı için Nisan ayında başvuruların alınacağı duyuruldu. Ayrıca, 600 pilot adayı için de alım süreci başlayacak. İlanlar yayımlandığı anda adaylar bilgilendirilecek.

Bu kapsamlı alımlar, kamu kurumlarının personel ihtiyaçlarını karşılamak adına büyük bir fırsat sunmaktadır. Başvuru süreçleri ve detayları ilgili kurumlar tarafından duyurulacak olup, adayların bu duyuruları takip etmeleri önemlidir. Yeni iş arayışında olanlar için önemli bir fırsat olan bu alımlar, istihdamın artırılmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.