Karabük'ün Eflani ilçesine bağlı Ovaşeyhler köyünde doğal yaşam alanlarında yiyecek bulamayan ayılar, yerleşim yerlerine inerek meyve ağaçlarına dadandı. Bu ilginç olay, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına kaydedilerek görüntülendi.

Görüntülerde, incir ağacına tırmanarak meyveleri yiyen ayılar, bahçeden gelen seslerle irkilip etraflarına göz gezdiriyorlar. O anları fark eden vatandaşlar, şaşkınlıkla ayıları izliyor ve cep telefonu kamerasıyla kaydediyorlar.

Hava Neden Sarı Olur? Gökyüzü Sarı Turuncu Kırmızı 2024 Hava Neden Sarı Olur? Gökyüzü Sarı Turuncu Kırmızı 2024

Ayılar, bir süre sonra incir ağacından inerek gözden kayboluyorlar. Bu sıradışı olay, doğal yaşamla insan yerleşimlerinin kesiştiği anları gözler önüne seriyor. Yerleşim yerlerine inen ayılar, doğal yaşam alanlarındaki yiyecek kaynaklarının azalmasının bir sonucu olarak meyve ağaçlarına yöneldikleri düşünülüyor.

Yetkililer, bu tür olayların önüne geçmek ve ayıların doğal yaşam alanlarında yeterli besin bulabilmesini sağlamak için çeşitli önlemler alıyor. Bu tür görüntüler, insanlarla vahşi doğanın bir arada yaşadığı bu bölgelerde yaşanan doğa olaylarının bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor.