Halka arza katılmak isteyen yatırımcılar, Yapı Kredi Mobil, Bireysel İnternet Şubesi, Yapı Kredi Müşteri İletişim Merkezi, Yatırım Dünyam web sitesi ve Yapı Kredi Şubeleri üzerinden işlem yapabilirler. Hisse senedi hesabı açmak için ise Yapı Kredi Mobil, Bireysel İnternet Şubesi ve tüm Yapı Kredi şubeleri kullanılabilir.

HALKA ARZA İLİŞKİN BİLGİLER

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'nin çıkarılmış sermayesi 600.000.000 TL iken, 106.000.000 TL nominal değerdeki paylar halka arz edilerek çıkarılmış sermayesi 706.000.000 TL'ye çıkarılacaktır. Halka açıklık oranı ise halka arz sonrası çıkarılmış sermayeye oranı %15,01 olacaktır. Fiyat istikrarını sağlamak için brüt halka arz gelirinin %20'si kullanılarak 30 gün süre ile işlemler gerçekleştirilecektir.

Hisselerin nominal değeri 1 TL olup, pay satış fiyatı 16,27 TL olarak belirlenmiştir. Toplam 106.000.000 TL nominal değerdeki payların %65'i Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara, %5'i Şirket Çalışanlarına / Çiftçi Yatırımcılara, %25'i Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara ve %5'i Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara tahsis edilmiştir.

TALEP TOPLAMAYA İLİŞKİN BİLGİLER

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'nin paylarının halka arzı "Sabit Fiyat ile Talep Toplama" ve "En İyi Gayret Aracılığı" yöntemi ile Gedik Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecektir. Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar, Çalışanlardan ve Çiftçilerden Oluşan Yatırımcılar, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar talepte bulunabilirler. Ancak, SPK'nın ilke kararına göre yatırımcı bazında talep edilecek pay tutarı, tahsis edilen toplam pay tutarının dörtte birini geçemeyecektir.

DAĞITIMA İLİŞKİN BİLGİLER

Talepler her bir tahsis grubu için ayrı ayrı bir araya getirildikten sonra, içermesi gereken asgari bilgileri içermeyen ve T.C. kimlik numarasını içermeyen kayıtlar dağıtıma dahil edilmeyecektir. Kurumsal yatırımcıların kendi portföyleri için aldıkları paylar bireysel yatırımcı hesaplarına aktarılamaz ve müşterek hesaplardan girdikleri talepler iptal edilerek dağıtıma dahil edilmeyecektir.

DAĞITIM PLANI

Dağıtımda 20/412 sayılı İlke Kararı kapsamındaki kısıtlamalar uygulanacak olup, tüm yatırımcı gruplarına eşit dağıtım yapılacaktır. Ancak, taleplerin satışa sunulan pay miktarından fazla olması durumunda her bir tahsisat grubuna ayrı ayrı dağıtım yapılacaktır.

YURT İÇİ BİREYSEL YATIRIMCILARA DAĞITIM

Bu gruba tahsis edilen pay adedinden az olan talepler karşılanacaktır. Bu durumda, bütün talepler yerine getirilecektir. Tahsis edilen pay miktarının taleplerden fazla olması durumunda, bu miktar talepte bulunan yatırımcı sayısına bölünerek pay talebi karşılanacaktır. Kalan tutarlar ise tamamen karşılanamayan talep sayısına bölünerek eşit dağıtılacaktır. Eğer talep sonucunda ortaya çıkan miktar alt sınır koyan yatırımcıların belirlediği alt limitin altında kalırsa, yatırımcılar listelerden çıkarılabilir ve tekrar dağıtıma tabi tutulabilir.

ÇALIŞANLARDAN VE ÇİFTÇİLERDEN OLUŞAN YATIRIMCILARA DAĞITIM

Bu gruba tahsis edilen pay adedinden az olan talepler karşılanacaktır. Bu durumda, bütün talepler yerine getirilecektir. Tahsis edilen pay miktarının taleplerden fazla olması durumunda, bu miktar talepte bulunan yatırımcı sayısına bölünerek pay talebi karşılanacaktır. Kalan tutarlar ise tamamen karşılanamayan talep sayısına bölünerek eşit dağıtılacaktır. Eğer talep sonucunda ortaya çıkan miktar alt sınır koyan yatırımcıların belirlediği alt limitin altında kalırsa, yatırımcılar listelerden çıkarılabilir ve tekrar dağıtıma tabi tutulabilir.

YURT İÇİ KURUMSAL YATIRIMCILARA DAĞITIM

Bu gruba verilecek pay miktarı Gedik Yatırım tarafından belirlenecektir. Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar kategorisindeki yatırımcıların taleplerinin kabul edilmesi veya reddedilmesi konusunda Gedik Yatırım serbesttir.

YURT DIŞI KURUMSAL YATIRIMCILARA DAĞITIM

Bu gruba verilecek pay miktarı Gedik Yatırım tarafından belirlenecektir. Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar kategorisindeki yatırımcıların taleplerinin kabul edilmesi veya reddedilmesi konusunda Gedik Yatırım serbesttir.

ÖDEME SEÇENEKLERİ

Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar ve Çalışanlardan Ve Çiftçilerden Oluşan Yatırımcılar, talep ettikleri pay bedelini kısmen veya tamamen nakden yatırabilecekleri gibi, daha önce farklı bir işleme teminat olarak gösterilmemiş ve üzerinde herhangi bir bloke olmayan kıymetlerin ve / veya dövizlerin bir veya birkaçını teminat göstererek de pay talep edebileceklerdir.

Talep miktarının 1 (bir) lot (1 TL) ve katları şeklinde olması şarttır. Yatırımcılar istedikleri takdirde talep formunda almak istedikleri miktara ilişkin alt sınır belirleyebileceklerdir.

BLOKAJ YÖNTEMİYLE TALEPTE BULUNMA

Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından halka arz edilecek payların talep toplama yöntemiyle dağıtımı, blokaj yöntemi kullanılarak gerçekleştirilecektir. Talep edilen paylar, ilgili varlık için belirlenen teminata alınacak tutarın hesabı yapıldıktan sonra bloke edilecektir.

Borsa Neden Düşüyor? 10 Mayıs 2024 Borsa Neden Düşüyor? 10 Mayıs 2024

TEMİNAT TUTARI HESAPLAMA

Teminat tutarı, talep bedeli ile ilgili varlık için belirlenen teminat katsayısının çarpımıyla hesaplanır. Teminat katsayısı ve teminat alınacak varlık bilgileri tabloda belirtilmiştir.

TEMİNATA ALINABİLECEK VARLIKLAR VE TEMİNAT KATSAYILARI

Her bir varlık için belirlenen teminat katsayısı ve teminata alınacak varlıklar ayrıntılı olarak tabloda verilmiştir. Para piyasası fonları, kısa vadeli borçlanma araçları fonları, TL DİBS, Eurobond, özel sektör borçlanma araçları, BIST-30 payları, hisse senedi fonları, borçlanma araçları fonları, döviz blokesi ve vadeli mevduat blokesi TL ve döviz cinsinden teminata alınabilecek varlıklardır.

ASGARİ PAY TUTARI

Toplam yatırımcı sayısının ilgili yatırımcı grubuna dağılacak toplam pay adedinden az veya eşit olduğu durumlarda, talebi bilgi eksikliğinden iptal edilmemiş tüm yatırımcılara en az 1 TL nominal değerli pay dağıtılacaktır.

KURUMSAL YATIRIMCILAR VE DÖVİZ BLOKESİ

Yurt içi kurumsal yatırımcılar ve yurt dışı kurumsal yatırımcılar için başvurular bireysel yatırımcılardan farklı şekilde değerlendirilecektir. Ayrıca, döviz blokesine ilişkin olarak belirlenen kurallar bulunmaktadır.

PAY DAĞITIMI VE SATIŞ KISITLAMASI

Dağıtımdan pay alan yatırımcılar, hesaplarına aktarılan payları 90 gün boyunca borsa dışında satamaz, başka yatırımcı hesaplarına virmanlayamaz veya borsada özel emir ile ve/veya toptan satış işlemine konu edemezler. Mevcut ortakların sahip oldukları paylar için (varsa halka arz edilen kısım hariç) bu kısıtlama, izahname onay tarihinden itibaren 180 gün boyunca ve borsada satışı da kapsayacak şekilde uygulanır.

MÜKERRER TALEP DURUMUNDA UYGULANACAK ESASLAR

Mükerrer talep durumunda, belirli kurallara göre hangi yatırımcılara pay dağıtımının yapılacağına karar verilecektir. Yurt içi bireysel yatırımcılar için eşit dağıtım yöntemi kullanılacak ve mükerrer talep kontrolü yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepler dikkate alınacaktır.

BLOKAJ YÖNTEMİYLE TALEPTE BULUNMA

Halka arz edilecek payların dağıtımı, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından blokaj yöntemi kullanılarak gerçekleştirilecektir.