Köylüler ve çevrecilerin tepkilerini dinleyen Kılıçdaroğlu, "Ben boşuna mı, 'bu beşli çeteler bu milletin kanını emiyor' diyordum. Bunun için söylüyordum." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, ayrıca değişim hareketine katılan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'i de yanında getirdi.

KILIÇDAROĞLU: "DERDİNİZİ ANLATMANIZ ÖNEMLİ"

Kılıçdaroğlu, köylülere ve çevrecilere hitaben yaptığı konuşmada, "Sizin verdiğiniz mücadeleyi yakından takip ediyorum. Buraya geliş nedenim, davayı yeni öğrendiğim için değil. Sizin sesinizi, sizin bizzat mikrofonu alarak derdinizi anlatmanıza imkân sağlamak içindir." dedi. Kılıçdaroğlu, "Sizin konuşmanız önemli. Sizin, derdinizi anlatmanız önemli. Çünkü derdi ve sorunu yaşayan sizsiniz. Mağdur olan, haksızlığa uğrayan sizsiniz. Çamınızı koruyan sizsiniz. Ama bu çam, bu ağaç sadece sizin ağacınız değil; 85 milyonun ağacıdır bu ağaç." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: "ORMANIN EKOSİSTEMİNİ KORUMALIYIZ"

Kılıçdaroğlu, ormanın önemine de dikkat çekerek, "Bu ülkede ormanın ne olduğunu, ormanda yaşayanların ne olduğunu, ekosistemi, bütün bunların hepsini bilen birisiyim. Çünkü bu orman sadece ağaç değil. O ormanda kuşlar, kurtlar, kaplumbağalar; binlerce ama binlerce canlı var. Her birisinin hakkını ve hukukunu korumazsak, o zaman görevimizi yapmamış oluruz. Ağacı kestiğinizde suyu kesmiş olursunuz. Ağacı kestiğinizde tabiatı öldürmüş olursunuz. Ağacı kestiğinizde oksijeni bitirmiş olursunuz." şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU: " TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE BENZER OLAYLAR VAR"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin her bölgesinde benzer olayların yaşandığını belirterek, "Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bunu bilmiyor. Siz sanmayın ki sadece burada oluyor bunlar. Türkiye'nin hangi coğrafyasına gitseniz benzer olaylar var. Ama siz direndiniz ve direniyorsunuz. Direniyorsunuz, Kemal kardeşiniz sizin yanınızda." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kılıçdaroğlu, çevrecilerle buluşmasının ardından ağaçların kesildiğibölgeye giderek incelemelerde bulundu. Akbelen Ormanı'nda yapılan maden sahası genişletme çalışmalarına karşı çıkan köylüler ve çevrecilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, onların sorunlarını dinledi ve desteklerini belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NUN ZİYARETİ BASINDA YER BULDU

Kılıçdaroğlu'nun Akbelen Ormanı'ndaki ziyareti, yerel ve ulusal basında geniş yankı buldu. Çevre ve doğa koruma konularına verdiği önemle bilinen Kılıçdaroğlu'nun, maden sahası genişletme çalışmaları nedeniyle ağaçların kesilmesine karşı çıkarak köylüler ve çevrecilerle bir araya gelmesi, kamuoyunda takdirle karşılandı.:

Türkiye-Meksika İlişkilerinde Yeni Sayfa: Kurtulmuş Meksika'da! Türkiye-Meksika İlişkilerinde Yeni Sayfa: Kurtulmuş Meksika'da!

Kılıçdaroğlu'nun Akbelen Ormanı'ndaki ziyareti, çevre ve doğa koruma konularına verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Maden sahası genişletme çalışmaları nedeniyle ağaçların kesilmesine karşı çıkan köylüler ve çevrecilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, onların sorunlarını dinleyerek desteklerini belirtti. Ziyareti basında geniş yankı bulan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin dört bir yanında benzer olayların yaşandığına dikkat çekerek, çevre ve doğa koruma konusunda duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.