Mimarlar Odası: “100. Yıl Anıtı durdurulmalı” Mimarlar Odası: “100. Yıl Anıtı durdurulmalı”

ERZURUM'DA GERİLİM ARTIYOR


Erzurum'da gerilim artarken, İmamoğlu'nun miting yapacağı alana çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Miting alanına ulaşmak isteyen CHP'liler ve İmamoğlu destekçileri ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bu gelişmeler, Türkiye'deki siyasi gerilimin giderek arttığını gösteriyor.

KILIÇDAROĞLU: "EKREM BAŞKAN'IN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞMAK DEMOKRATİK DEĞİLDİR"


Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İmamoğlu'nun mitinginin engellenmeye çalışılmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Erzurum’un AKP'li Belediye Başkanı'nın yaptığını gördünüz. Biz bu eşiği aşmak zorundayız gençler. Evladım Ekrem Başkan'ı bununla durduramazlar, ona bunlar vız gelir tırıs gider" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, demokratik hakların kullanılmasının önünde herhangi bir engelin olmaması gerektiğini vurguladı.

SİYASİ GERİLİM ARTARKEN DEMOKRATİK DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAK ÖNEMLİ


Türkiye'de siyasi gerilim giderek artarken, siyasi partilerin liderleri arasında sert söylemler ve karşılıklı suçlamalar yaşanıyor. Ancak demokratik değerlere sahip çıkmanın önemi de bir o kadar artıyor. Bu nedenle siyasi partilerin liderlerinin, halkın iradesine saygı duymaları ve seçim sürecinin adil bir şekilde geçmesi için ellerinden geleni yapmaları gerekiyor.