KEMAL KILIÇDAROĞLU: BU ÜLKEYE BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ GETİRECEĞİM

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'daki konuşmasında bütün sorunları bildiğini belirterek, bu ülkeye barışı ve kardeşliği getireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını, kayyum uygulamalarının son bulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Beşli Çeteler olarak nitelendirdiği kişilerin yandaşlarına güvendiğini ancak kendisinin halka güvendiğini vurguladı.

İMAMOĞLU: DEVLET VE MİLLET ARASINDAKİ BARRİYERLER KALDIRILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Van'ın bütün talihsizliklerini Millet İttifakı'nın tek tek yeneceğini söyledi. Devlet ve millet arasındaki bariyerleri kaldıracaklarını belirten İmamoğlu, Van'ın Doğu'nun yıldızı olacağını ifade etti. Ayrıca, Van'da yaşayan evlatların en güçlü hayallerini kuracaklarını, bu devlette liyakat ve adaletin olmazsa olmaz olduğunu söyledi.

TAŞERON İŞÇİLERİN TAMAMINI KADROYA ALACAĞIZ

Kılıçdaroğlu konuşmasında, öğretmenevinde çalışan emekçilerin aylıklarını doğru dürüst alamadığını belirtti. Bu kişilerin tamamının hakkını teslim edeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin tamamını kadroya alacaklarını açıkladı. Öte yandan, 100 bin öğretmen atayacaklarını ve sözlü sınavı kaldıracaklarını ifade etti.

Zübeyde Hanım Mezarında Özel Anma: CHP Liderinden Tarihi Vurgu! Zübeyde Hanım Mezarında Özel Anma: CHP Liderinden Tarihi Vurgu!

VAN'IN EKONOMİK GELECEĞİNE YÖNELİK PROJELER

İmamoğlu konuşmasında, Van'ın ekonomik gelişmişlik olarak 67. sırada olduğunu belirterek, bu şehrin ilk 10'a girmesi gerektiğini söyledi. Van'ın Doğu'nun yıldızı yapacaklarını ve stadını da yapacaklarını ifade eden İmamoğlu, eşit eğitim hakkını sağlayacaklarını ve gençlerin hayallerini güçlendireceklerini açıkladı.

ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK VE DEMOKRASİ HEDEFLENİYOR

İki liderin de ortak vurgusu özgürlük, eşitlik ve demokrasiydi. Devletin milletin memuru olacağını belirten İmamoğlu, Adaletin Ekrem'i de Selahattin'i de olamaz, herkes eşittir diyerek adil yargının önemine vurgu yaptı.