AHMET YILMAZ'A LİNÇ GİRİŞİMİ

Kalabalık arasından, birleşik parmaklarla 'iyilik, güzellik' anlamına gelen işaret yapan Yılmaz'ın bu anının fotoğrafı sosyal medyada dikkat çekti. Yılmaz'ın bu hareketini sevenler olduğu kadar hakarette bulunup tehdit edenler de oldu. Milli Gazete'nin yer verdiği habere göre Nevşehir İl merkezinde bulunan Karasoku Camii İmam Hatibi Seyfullah Eker de Ahmet Yılmaz amcanın oğluna mesaj atarak tehditte bulundu.

"TEHDİT EDİYORLAR, CAMİYE DAHİ GİDEMEZ OLDUM"

Saadet Partili Ahmet Yılmaz, "13. Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir’e mitinge geleceğini duydum ve mitinge katıldım. Bulunduğum kasabada camiye dahi gidemez oldum. Çok hakaretler duyuyorum. Tanımadığım imamlar dahi beni tehdit ediyor. Sonuçta seçim yarışı bu. Biri kazanacak" açıklamasında bulundu. Yılmaz'ın ailesi ise tehditlerle ilgili hakarette bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

SİYASİLER SEÇİM DİLİNE DİKKAT ÇAĞIRIYOR

Siysiler 'tehdit' ve 'ötekileştirme' dilinin seçim kampanyası sürecinde kullanılmasının yanlış olduğuna vurgu yapıyor. Seçimlerde barış ve kardeşlik ortamının oluşması gerektiği belirtilirken, siyasi partilerin propaganda sürecinde seçmenleri birbirine düşürmek yerine, ortak noktalarda buluşmaları gerektiği ifade ediliyor.

SONUÇ

Seçim kampanyası sürecinde yaşanan tehdit ve hakaretler, seçmenleri endişeye sevk ediyor. Siyasilerin seçim dili konusunda daha duyarlı olması, barış ve kardeşlik ortamının sağlanması açısından oldukça önemlidir. Ahmet Yılmaz gibi vatandaşlarımızın mitinglere katılma hakkına saygılı olunması gerekir. Sosyal medya kullanıcıları da, yurttaşlara yönelik hakaret ve tehdit içeren paylaşımlarda bulunmaktan kaçınmalıdır.