Kerem Kınık, 1970 yılında Türkiye'nin Malatya şehrinde doğmuştur. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yöneticilik yapmıştır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde öğretim üyeliği ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı olarak görev almıştır. Üniversite yıllarından itibaren insani yardım faaliyetlerine gönüllü olarak katılmaktadır. Kosova Savaşı ve Marmara Depremi sırasında gönüllü hekim olarak görev yapmıştır. Ayrıca Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanlığı yapmış ve Pakistan, Filistin, Orta Afrika, Somali ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi birçok çatışma ve afet bölgesinde insani yardım projeleri yönetmiştir.

Özgür Özel'den Liderlik Mesajı: "İlk Cumhurbaşkanı Gibi Davranacağız!" Özgür Özel'den Liderlik Mesajı: "İlk Cumhurbaşkanı Gibi Davranacağız!"

2004 yılında gönüllü olarak Türk Kızılay'ına katılan Kerem Kınık, 2015 yılında Genel Başkan Yardımcısı ve 2016 yılında Genel Başkan seçilmiştir. 2017 yılında ise IFRC Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı olmuştur. Tıbbi alandaki uzmanlığı ve insani yardım faaliyetlerine olan bağlılığı, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda saygın bir figür haline gelmesini sağlamıştır.

KEREM KINIK NEDEN İSTİFA ETTİ?

Kerem Kınık'ın istifasının nedeni olarak, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ortaya çıkan çadır ve kan satışı skandalları gösteriliyor. Depremin ardından çadır ihtiyacının karşılanamaması ve depremzedelerin mağdur edilmesi üzerine kamuoyunda büyük tepki toplayan Kızılay, çadır satışının yanı sıra kan satışına da başlamıştı. Bu durum hem muhalefet hem de iktidar kanadından eleştirilere neden olmuştu. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Kızılay'ın çadır satmasını kınayarak, "Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür" demişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Kerem Kınık'ın istifa etmesi gerektiği mesajını vermişti. Bütün bu baskılara dayanamayan Kerem Kınık, 12 Mayıs 2023 tarihinde görevinden istifa ettiğini duyurdu.

KIZILAY'IN YENİ BAŞKANI NASIL BELİRLENECEK?

Kerem Kınık'ın istifasının ardından Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu olağanüstü toplantı yaparak olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı. Olağanüstü genel kurulda yeni başkan seçilecek. Genel kurula kadar tüzük gereği 1'inci Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma