Yılmaz G., aracı ile seyir halindeyken boşanma aşamasındaki eşi Ebru G. ve kızını gördü. Ardından aracını durduran Yılmaz G., yanında bulunan tabanca ile Ebru G.'ye ateş açtı. Silahlı saldırı sonrasında ağır yaralanan Ebru G., kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesinde hayatını kaybetti. Saldırı sırasında olay yerinde bulunan çocuk ise saldırgan tarafından kaçırıldı.

İbrahim Oktugan Müdür Hangi Okulda Görev Yapıyordu? İbrahim Oktugan Müdür Hangi Okulda Görev Yapıyordu?

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, Ebru G.'nin kızıyla birlikte yürürken beyaz bir araçtan inen Yılmaz G.'nin silahlı saldırısına uğradığı ve daha sonra kızını da alarak aynı araçla olay yerinden kaçtığı görülüyor. Polis ekipleri, çevrede inceleme yaparken katil zanlısı Yılmaz G. yakın bir bölgede polise teslim oldu.

Soruşturma devam ediyor ve olayın nedeni henüz tam olarak açıklığa kavuşmamış durumda. Ancak, bu korkunç olayın bir kez daha kadına yönelik şiddetin vahşi gerçeğini ortaya çıkardığı açıkça görülebiliyor. Kadınların hayatlarını kaybettikleri ya da yaralandıkları benzer olayların ardından kamuoyunda artan tepkiler, kadına yönelik şiddetin sonlandırılması ve önlenmesi için daha fazla adımlar atılması gerektiğini bir kez daha gösteriyor.