Umut Tuncer kimdir?

1979 yılında Şanlıurfa'da doğan Umut Tuncer, ilk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2001 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2003 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı. 2010 yılında ise Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktorasını bitirdi.

Akademik kariyerinin yanı sıra medya sektöründe de çalışan Umut Tuncer, çeşitli gazete, dergi ve televizyonlarda muhabirlik, editörlük ve yöneticilik yaptı. 2011-2014 yılları arasında TRT Haber'de program yapımcısı ve sunucusu olarak görev aldı. 2014-2016 yılları arasında ise TRT Türk'te program yapımcısı ve sunucusu olarak çalıştı.

2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçen Umut Tuncer, sırasıyla Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili ve Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yaptı.

Umut Tuncer, halen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Mahmut Tuncer Kimdir?

Umut Tuncer'in babası Mahmut Tuncer ise 1961 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Küçük yaşlarda futbola ilgi duyan Mahmut Tuncer, amatör olarak müzikle uğraştı. 1979 yılında TRT Radyosu'nun açtığı sınava katılarak birinci oldu. 1980 yılında ilk albümü "Uyandım Sabah ile"yi çıkardı. Bugüne kadar 22 albüm çıkaran Mahmut Tuncer, çoğu hit olan 80 besteye imza attı. Ayrıca 20 filmde başrol oynadı ve uzun süre Flash TV'de Mahmut Tuncer Show'u sundu.