Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi bu gece beklenmedik bir sarsıntıyla uyandı. Saat 01:01'de gerçekleşen ve kısa süreliğine de olsa ilçe halkını tedirgin eden depremin büyüklüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 4.4 olarak açıklandı. Depremin merkez üssünün Yeşilyurt ilçesi olduğu ve yerin 5.93 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

Deprem sonrasında birçok vatandaş, geceyi evlerinin dışında, açık alanlarda geçirdi. Parklarda ve bahçelerde toplanan halk, tedirginliklerini gizleyemedi. Sosyal medyada depremle ilgili paylaşımlar art arda geldi ve bölgedeki diğer ilçelerden de hissedilen sarsıntıya dair yorumlar yapıldı.

Damat, Kızıyla Barışmak İsterken Kayınpederi Tarafından Öldürüldü Damat, Kızıyla Barışmak İsterken Kayınpederi Tarafından Öldürüldü

Şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı bilgisi paylaşılsa da, ekipler bölgede gerekli kontrolleri sürdürüyor. Malatya Valiliği, deprem sonrası yaptığı açıklamada, vatandaşları panik yapmamaları konusunda uyardı ve "Gelişmeler yakından takip edilmektedir. Gerekli tedbirler alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı da yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle zarar gören vatandaşların belediyeye başvurabileceğini belirtti ve "Gecenin bu saatinde böyle bir sarsıntı yaşamak tabii ki tedirgin edici. Ancak ekiplerimiz sahada, her türlü olumsuzluğa karşı hazırız." dedi.

Olayın ardından, bölgedeki birçok okul ve resmi dairede deprem sonrası incelemeler başlatıldı. Önümüzdeki saatlerde depremle ilgili daha detaylı bilgilerin paylaşılması bekleniyor.