EuroCup Women F Grubu'nun ilk maçında Melikgazi Kayseri Basketbol, ev sahibi olarak Yunan temsilcisi Olimpiakos'la karşı karşıya geldi. Ancak maç, ev sahibi ekip için umulduğu gibi gitmedi ve 69-85'lik skorla Olimpiakos'un üstünlüğüyle sonuçlandı.

Al Ain ve Yokohama Marinos, Asya Şampiyonu Olmak İçin Sahada! Al Ain ve Yokohama Marinos, Asya Şampiyonu Olmak İçin Sahada!

Karşılaşmanın hakemleri; Ventsislav Velikov, Haris Bijedic ve Xhelal Mumini idi. Melikgazi Kayseri Basketbol, maça Cladia Cuic'in 17, Aaryn Ellenberg Wiley'nin 18, Fatmanur Karakaş, Merve Arı, Ayşegül Günay'ın 2, Breana Richardson'ın 14, Gintare Petronyte'nin 15 ve Damla Gezgin'in 3 puanıyla mücadele etti. Takımın başantrenörü Emre Özsarı yönetimindeki takım, ilk periyotu 24-15'lik skorla önde kapattı. İlk yarı ise 37-35'lik skorla Melikgazi Kayseri lehine sona erdi.

Ancak maçın ikinci yarısı, Olimpiakos'un temsilcisi için daha olumlu geçti. Yunan ekibi, 3. periyodu 49-60'lık skorla lehine tamamladı. Olimpiakos'ta Angeliki Nikolopoulou 20, Brooque Williams 16, Kristine Vitola 16 ve Eleanna Christinaki 18 puanla öne çıkan isimler oldu. Olimpiakos'un başantrenörü Athanasios Niklas'ın stratejileri, maçın sonucunda işe yaramışa benziyor.

Bu sonuçla Melikgazi Kayseri Basketbol, EuroCup Women F Grubu'nda ilk maçından mağlubiyetle ayrıldı. İki takım arasında gerçekleşen bu heyecanlı karşılaşma, basketbolseverler için oldukça çekişmeli anlara sahne oldu. Melikgazi Kayseri Basketbol, gruptaki diğer maçlarına odaklanarak bu mağlubiyeti telafi etmenin peşinde olacak.