Akşener'in konuşmasında eleştirdiği bir diğer konu ise muhalefet partilerinin iddiaları oldu. İktidara geleceklerini söyleyen muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulunan Akşener, "Bunlar kafayı yemiş. Bütün psikiyatrları bunları tedaviye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.


Isparta'ya özel olarak değinen Akşener, şehrin önemli geçim kaynaklarından biri olan gül üretimi hakkında da konuştu. Gül üretiminin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Akşener, "Sizler gencecik çocukların hakkını yediniz, tarımla uğraşanların emeğini çaldınız. Isparta'nın gülünü yerle bir ettiniz" dedi.


Ayrıca Akşener, siyasi hayatına atıfta bulunarak rakiplerine de göndermede bulundu. "Bir yüzükle başlattığınız siyasi hayatınız gemiciklerle sürdüyse, ABD'nin şehirlerinde yüksek binalar yaptıysan haramdır. Ama biz bunlara bakmayacağız" diyen Akşener, 14 Mayıs seçimleri için İYİ Parti'yi birinci parti yapacaklarını iddia etti.


Konuşmasının sonunda Türkiye'deki kadınların haklarına dikkat çeken Akşener, "Ben bugün evime dönsem Recep Bey'in karşısında Türkiye'nin en şerefli kadını olurum" dedi ve tüm kadınların bu mücadeleyi beraber vermelerini istedi.