Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, engele veya sağlık sorununa sahip olmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, belirli suçlardan mahrum olmamak gibi şartlar, başvuru yapan adaylar tarafından karşılanması gereken önemli kriterler arasında yer alıyor. Başvuru ile ilgili tüm şartlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi sitesinde ayrıntılı bir şekilde yer almaktadır.

POZİSYONLAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, personel alımı yapacak olan pozisyonları bir açıklama ile duyurdu. Bu doğrultuda, büro görevlisi, şoför, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi ve mühendis bölümleri için çalışan alımı yapılacağı açıklandı. Başvuru yapmak isteyen adaylar, hangi kadrolar için başvuru yapabileceklerini detaylı bir şekilde inceleyebilirler.

Görülmemiş İkinci El Araç Fırsatları! Fiyatlar Çakıldı! Görülmemiş İkinci El Araç Fırsatları! Fiyatlar Çakıldı!

BAŞVURU İÇİN ALINACAK İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, başvurular için hangi illeri kapsayacağını da açıkladı. Ankara, İstanbul, Edirne, Kırklareli, İzmir, Manisa, Çanakkale, Eskişehir, Bilecik, Antalya, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Adana, Gaziantep, Mersin, Kayseri, Yozgat, Sivas, Konya, Niğde, Zonguldak, Düzce, Samsun, Ordu, Karaman, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Van, Hakkari, Muş, Diyarbakır, Batman, Iğdır ve Kars bu şehirler arasında yer alıyor. Başvuru yapmak isteyen adaylar, belirtilen şehirler arasından birini seçerek başvurularını gerçekleştirebilirler.

SON BAŞVURU TARİHİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü işe alım süreci başladıktan sonra, 10 Mayıs tarihinden itibaren başvurular kabul edilmeye başlandı. Son başvuru tarihi ise 26 Mayıs olarak belirlendi. Adayların, ilgili şartları karşılayarak başvurularını en geç 26 Mayıs tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor. Başvuruların, Kariyer Kapısı uygulaması aracılığı ile gerçekleştirileceği açıklandı.

SONUÇ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bünyesindeki eksik iş gücünü tamamlamak adına 78 kişinin işe alımını yapacak. İşe alım sürecinin sınav ve mülakat olmadan yapılacak olması, adaylar tarafından büyük bir kolaylık olarak görülüyor. Ancak, başvuru şartları konusunda dikkatli olunması ve belirtilen kriterlerin tam olarak karşılanması gerekiyor. Bu süreçte, başvuruda bulunmak isteyen adayların ilgili şartları inceleyerek, başvurularını en geç 26 Mayıs tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor.