Devlet Bahçeli, muhalefeti de hedef alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. İmamoğlu için "Trabzon'un yüz karası" ifadesini kullanan Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu ise "bölücü terör örgütünün ve zalimlerin ortak cumhurbaşkanı adayı" olarak nitelendirdi.

Bahçeli'nin konuşmalarında öne çıkan bir diğer nokta ise sağduyu çağrısı oldu. Bahçeli, oyuna gelmeme, tuzağa düşmeme ve şiddete taraf olmama çağrısı yaparak zamanın sağduyu zamanı olduğunu vurguladı.

"MİLLET DÜŞMANLARI SÜREKLİ FAALİYET İÇİNDE"

Giresun'daki konuşmasında Bahçeli, küresel medyanın saldırılarına ve sosyal medya cellatlarının bel altı vuruşlarına dikkat çekerek Türkiye'yi karıştırmak için kirli ellerin faal olduğunu söyledi. Millet düşmanlarının sürekli faaliyet içinde olduğunu belirten Bahçeli, karanlık kampanyalara sabırla direnmenin önemine işaret etti.

Birecik Belediye Baskani Neden İstifa Etti? Birecik Belediye Baskani Neden İstifa Etti?

Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerinin ardından Türkiye'nin Cumhuriyet'in 100. yılına ilk adımını atacağını belirterek Trabzonlu seçmenleri oy kullanmaya çağırdı. Konuşmasında barış ve huzur ortamının korunması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, ajan provokatörlere geçit verilmeyeceğini ifade etti.

"KAOS VE KARGAŞA İKLİMİ YARATMAK İÇİN KOLLARI SIVAYAN AHLAKSIZLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Bahçeli'nin açıklamalarında öne çıkan bir diğer konu ise Erzurum'daki taşlı saldırılar oldu. Bahçeli, Erzurum'da kaos planı yapanların belli olduğunu belirterek malum belediye başkanını da tahriklerine devam etmekle suçladı. Herkesin bilmeli ki kavgada hayır olmadığını vurgulayan Bahçeli, Türkiye'yi karanlığa çekmeye çalışanlara geçit vermeyeceklerini ifade etti.

Bahçeli, ahlaksızlara ve teröristlere karşı kararlı bir tutum sergileyeceklerini de belirtti. Türkiye'nin yanında olduklarını ve milletin gönlünde yer aldıklarını ifade eden Bahçeli, 14 Mayıs'ta fitnecilerin, kötülerin, teröristlerin ve küresel komploların kaybedeceğini söyledi.